Ian Ayre etter ti år som leder på Anfield– Jeg oppnådde det jeg ønsket

Daglig leder Ian Ayre hevder at han hadde tre målsetninger, og som alle ble fullført, før han nå trekker seg tilbake.

3. feb 2017 kl 12.48 Torbjørn Flatin

«Da jeg kom hit i 2007, var det tre mål jeg hadde i mine tanker», sier Ian Ayre etter at det i dag ble kjent at daglig leder i LFC trekker seg tilbake i slutten av februar, tre måneder før opprinnelig planlagt.

«Punkt en var å snu det forretningsmessige, punkt to var å finne en løsning angående stadion og punkt tre var at jeg ønsket klubben tilbake i toppsjiktet sportslig. I mitt hode har jeg greid å oppnå det.»

Forretning, stadion og fotball

«Forretningen LFC er nå i glimrende hold på alle måter: strukturen, folkene og prosessen.“

«Og stadion, med å få Main Stand på plass og alt som følger med det inkludert ny suvenirbutikk.»

«Til slutt fotballen: Ankomsten til Jürgen Klopp, det å få gjort spillerstallen mer solid. Du kan ikke sitte her og forvente at troppen skal være perfekt, da måtte du vel ventet til evig tid?»

Ikke like utfordrende

«Jeg følte at jeg hadde gjort grovjobben. Det betyr ikke at jeg ikke hadde kunne bli, men de som kjenner meg vet at jeg liker en utfordring. Det var ikke så utfordrende her lenger og det var på tide å gi noen andre en mulighet.»

«En forretning behøver forskjellig energi til forskjellige tidspunkt, derfor føltes det naturlig å slutte. Nå vil jeg lade batteriene, før jeg starter i en klubb som har hatt lignende problemer som de Liverpool hadde med Hicks og Gillett. Det er en spennende mulighet i et annet lag og jeg tenkte «Yeah, det har jeg lyst til å prøve.»

Ny sportsdirektør

I november ansatte Liverpool Michael Edwards som «sportsdirektør», som medførte at han overtok det ansvaret Ayre tidligere hadde hatt med å forhandle transfer, og sørge for kjøp og salg til og fra Anfield. Ian Ayre benekter at det var en del av årsaken til at han nå trekker seg tilbake tidligere enn hva som opprinnelig var annonsert.

«Det påvirket aldri min avgjørelse. Hvis jeg hadde blitt værende ville jeg forventet å fortsette med å forhandle om transfers og jeg er sikker på at Mike (Gordon) vil si det samme. Det var en del av arbeidet jeg virkelig trivdes med.»

«Hvis en ser på de som var på banen mot Chelsea, forhandlet jeg om avtaler til å hente inn hver eneste av de spillerne til klubben med unntak av Jordan Henderson, som jeg senere forhandlet med om en ny kontrakt.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]