– Jeg ville forlatt LFC om Mascherano hadde blitt værende i klubben

Lucas Leiva forteller at han flere ganger har vært på nippet til å forlate Liverpool FC.

22. feb 2017 kl 19.56 Einar Kvande

Det er 10 år siden Lucas Leiva kom til Liverpool fra Gremio. Ingen kan si at livet i Anfield-klubben har vært en dans på roser for brasilianeren. Likevel er han nå i rute til å få sin testimonial på Anfield i sommer, og dermed bli den første Liverpool-spilleren som får det siden Steven Gerrard i 2013. Det faktum at det bare er sju spillere som har fått testimonial-kamper i Liverpool i løpet av de siste 25 årene, forteller alt om Lucas sin lojalitet til klubben.

– Jeg har hatt flere sjanser til å forlate klubben. Noen ganger ønsket ikke klubben at jeg skulle dra, andre ganger ønsket ikke jeg å dra. Jeg har hele tiden følt at det har vært noe som har manglet. Jeg tenkte at dette er ikke måten jeg ønsker å forlate klubben på, forklarer midtbanespilleren i et intervju med The Anfield Wrap.

En vanskelig situasjon

I 2010 var Lucas langt nede, og vurderte seriøst å forlate Liverpool. Roy Hodgson hadde akkurat blitt manager på Anfield.

– Det er alltid usikkerhet rundt fremtiden din når en ny manager kommer inn. Du føler deg ikke trygg. Han kommer inn og henter inn sine egne spillere. Det var imidlertid mye snakk om at Mascherano var på vei bort. De store spillerne, som Mascherano og Torres, var ikke fornøyde, og du kunne se det på kroppsspråket deres. Vi hadde masse problemer utenfor banen, med eierne. Dette begynte å påvirke alt i klubben.

– Selv kom jeg i en veldig vanskelig situasjon, følte jeg. Jeg visste ikke om jeg hadde en fremtid i klubben før Mascherano dro. Dersom Mascherano hadde blitt i Liverpool hadde jeg trolig dratt, for da hadde det ikke vært plass til meg. Men han dro, og jeg ble værende.

Hadde tilbud fra Inter

Lucas hadde på den tiden muligheten til å slutte seg til Inter med hans tidligere manager i Liverpool, Rafael Benitez, ved roret. Hodgson hentet inn Christian Poulsen, noe som sådde ytterligere tvil rundt Lucas sin posisjon på Anfield.

– Jeg hadde en veldig dårlig følelse. Men det er ikke så mye du kan gjøre. Du må bare vurdere de mulighetene du har. Jeg hadde muligheten til å dra. Rafa dro til Inter det året, og han forsøkte å hente meg. Men Liverpool lot meg ikke dra, fordi de ikke var sikre på om Mascherano ville dra eller ei.

Jeg håper at folk her vil huske meg som en fyr som hadde mange opp- og nedturer. En som aldri var fansens favoritt eller den beste, men en som alltid prøvde. En som alltid kjempet for laget og for trøyen.Lucas Leiva

– Jeg liker ikke å motsi klubben, og av og til har jeg betalt prisen for at jeg ikke har tatt opp kampen med klubben.

– Det ble en vanskelig start for meg under Hodgson, for han hentet inn Poulsen og benyttet ham. Jeg var ikke så mye involvert. Men det gikk ikke så bra resultatmessig, og ting begynte å forandre seg for meg.

– Selvsagt ønsker du å vinne titler, og oppnå mye. Men for meg handler det også om å være respektert blant folk. Slik er jeg bare. Jeg håper at folk her vil huske meg som en fyr som hadde mange opp- og nedturer. En som aldri var fansens favoritt eller den beste, men en som alltid prøvde. En som alltid kjempet for laget og for trøyen, avslutter Lucas.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]