HOBBYPSYKOLOG  Divock Origi lar seg fascinere av de ulike personlighetene i Liverpool-garderoben.

– Jeg ville kanskje blitt psykolog

Divock Origi uttaler seg om potensielt yrkesvalg om han ikke hadde blitt profesjonell fotballspiller.

Visste du at Divock Origi kan snakke fire språk flytende? Swahili, engelsk, flamsk og fransk. Og han leser tre bøker i måneden, avslører The Guardian.

– Noen ganger leser jeg engelske bøker, noen ganger nederlandske. De fleste er innenfor emnet psykologi, sier belgieren i et intervju med Andy Hunter.

– Jeg ville kanskje blitt psykolog om jeg ikke hadde blitt fotballspiller.

– Jeg er veldig interessert i hvordan hjernen fungerer og ulike personligheter. Jeg får mine venner til å ta ulike personlighetstester for å finne ut hvilke typer mennesker de er.

– Jeg kan fortelle dere hvem som er introvert og hvem som er ekstrovert i Liverpool-troppen. Vi har begge deler.

– Jeg begynte å studere psykologi, men måtte avslutte studiene da jeg kom på førstelaget. Jeg er fortsatt veldig interessert i emnet, og ser mye på TED TV hvor folk snakker i et kvarter om hvordan de kommuniserer eller om fagene de studerer. Kanskje kommer jeg til å ta opp psykologistudiene igjen når karrieren min er over. Du vet aldri.

21 innhopp fra benk

Origi ble den første Liverpool-spilleren til å komme opp i 40 kamper denne sesongen, men over halvparten av hans 41 kamper har vært innhopp fra benken.

– Laget har spilt med den samme trioen på topp i store deler av sesongen. Det er annerledes når jeg er i midten enn når Roberto er der. Vi er heldige som har så mange intelligente kvalitetsspillere på laget som kan gå dypt og hente ballen, slå gode pasninger og score. Selv synes jeg at jeg har hatt noen gode kamper, og noen ikke fullt så gode kamper. Det er viktig for meg nå å bli mer stabil. Jo mer jeg spiller sammen med de andre spillerne, jo bedre vil jeg forstå dem. Og de vil også forstå meg bedre. Det er veldig viktig.

– Som fotballspiller spiser du, sover du og puster du fotball. Etter en dårlig treningsøkt føler jeg meg tom uansett hva jeg finner på når jeg kommer hjem. Du ønsker å prestere og spille godt. Selv om det er bare en treningsøkt, sover du dårlig etter å ha hatt en dårlig økt.

– Spiller du en dårlig kamp, føler du deg helt tom. Men hver gang jeg har hatt en dårlig periode har jeg kommet ut av den som en sterkere spiller. Da analyserer du i enda større grad hva du gjorde feil, og begynner å fokusere på ting du kan gjøre bedre. Du presser deg selv til å bli bedre.

Origi har gjort 10 mål denne sesongen. Dette er andre sesongen han gjør det etter at han kom fra Frankrike i 2015.

– I Lille spilte jeg alene på topp en sesong. Det var en tøff tid. Jeg spilte også spiss i VM som 19-åring. Jeg har spilt store kamper i Europa League. Men jeg har også hatt dårlige stunder. Jeg har hatt skader, og jeg har blitt slått ut tidlig av EM. Noen gangar har jeg ikke fått spille. Alt dette betrakter jeg nå som ressurser for meg. Det er ikke slik som da jeg var 20 år lenger, og spilte på rent adrenalin, forteller 22-åringen.

Skaden som stoppet utviklingen

Origi var i ferd med å få sitt store gjennombrudd i fjor vår, før en stygg takling av Evertons Ramiro Funes Mori ødela leddbåndene i ankelen hans.

– Det var et hardt slag for meg, innrømmer Origi.

– Jeg hadde jobbet så hardt både på og utenfor banen. Stoke-kampen, Dortmund-kampen, og så kom lokaloppgjøret. Jeg kunne se at jeg presterte bedre kamp for kamp. Noen ganger trenger du litt flaks, men jeg kunne se at jeg fikk betalt for ting jeg hadde trent på. På den tiden snakket man i Belgia til og med om at jeg var spissen de skulle satse på i EM. Det nærmet seg Europa League-finale også. Jeg var nær noe stort, men så fikk jeg skaden. Det er slike ting du ikke kan forutse.

Belgieren kom til hektene igjen slik at han fikk sitte på innbytterbenken i Europa League-finalen mot Sevilla.

– Jeg forsøkte å gjøre alt jeg kunne for å bli involvert i finalen, men jeg hadde fortsatt problemer med ankelen. Den var fortsatt ikke bra da jeg reiste til EM, og jeg trengte mer tid for å bli helt bra. De som står meg nærmest ga meg god støtte. Jeg er en religiøs person, og disse tingene har gjort meg sterkere. Når jeg ser tilbake nå, er jeg sikker på at jeg ikke er langt unna å nå det samme nivået igjen.

– Jeg mener jeg definitivt er sterkere enn jeg var i fjor på grunn av denne erfaringen. For klubben var det svært skuffende å nå to finaler og tape dem begge. Vi visste foran denne sesongen at vi ville ha færre kamper å spille, og måtte forsøke å bruke det til vår fordel for å kapre enn plass i neste års Champions League. Vi har alle store ambisjoner som spillere, og som klubb må Liverpool alltid tenke stort. Vi vil gi alt for å nå våre mål i de kommende to kampene.

– For meg personlig er målet å bli en spiss i verdensklasse. Jeg vet at jeg har en lang vei å gå, men jeg er allerede i en stor klubb. Jeg vet hvordan ting fungerer. Jeg er allerede i mitt andre år her, og jeg har erfart EM og VM. Jeg har spilt i store kamper, og hatt perioder som ikke har vært så gode. Jeg har erfaring med å spille som nummer 9 i Liverpool, og ha forventningene og presset i en storklubb hengende over skuldrene. Dette er ting som treffer deg med full tyngde i løpet av det første halvåret i klubben, men til slutt er det til hjelp for deg. Jeg er bare 22 år gammel, og jeg har opplevd alt dette. Det vil hjelpe meg til å nå mine mål.

Del

Divock Origi

19.10.2017 12:37

Har ikke hatt kontakt med Klopp

Divock Origi har ikke hørt et ord fra Jürgen Klopp etter at han kom til Wolfsburg.

15.10.2017 19:56

Fornøyd med sin andre scoring i Bundesliga

15.10.2017 17:36

Poengdeling for Origi

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.01.2018 kl 09:02

– Nå har vi vår preseason

Å bli slått ut av ligacupen har gitt Liverpool en mulighet til på hente seg litt inn igjen, men Klopp mener FA må gjør endringer.

+
20.01.2018 kl 23:18

– Vi trenger ikke vise folk at vi ikke sover

Jürgen Klopp vil ikke forhaste seg med å bruke Coutinho-pengene. Han peker isteden på spillere han mener kan fylle tomrommet.

+
20.01.2018 kl 19:08

Ingen blemmer for topplagene

Målene rant inn for Liverpools konkurrenter lørdag.

+
20.01.2018 kl 17:56

Er det riktig å selge Daniel Sturridge nå?

Liverpool.no-redaksjonen om keepersituasjonen, Daniel Sturridge og laget mot Swansea.

+