Pressekonferanse på Melwood:– Coutinho løper som John Achterberg

Jürgen Klopp med positive nyheter om Philippe Coutinho, som har begynt med løpetrening igjen.

5. mai 2017 kl 11.44 Einar Kvande

Om skaden til Philippe Coutinho

– Han løp for første gang i går. Han løp litt som John Achterberg. Vi kan ikke være 100% sikre, men for øyeblikket ser det positivt ut.

Om skaden til Jordan Henderson

– Det er ingenting nytt om Hendo. Han er fortsatt ute.

Om skadesituasjonen forøvrig

– Danny Ings trener litt med ball nå, og er på god vei. Sadio Mané har fin fremgang, men har ingen sjanse til å bli involvert mer denne sesongen. Men han er her, og alt har gått veldig bra så langt.

Om søndagens kamp mot Southampton

– Vi føler et positivt press. Vi har et mål vi kan kjempe for. Vi kjenner til kvaliteten til motstanderen. Jeg liker å se Southampton spille. Southampton er et av de beste fotballagene i ligaen. Vi vet ganske godt hvordan de kommer til å spille. Det er godt med tanke på forberedelsene til kampen. Vi har kjempet for en topplassering hele tiden. Noen føler nervene i en slik situasjon, men vi må være modige, nyte kampen og få med oss publikum. Vår plan for søndagen er å dra nytte av Anfield. Vi skal kjempe for dette sammen!

Om Emre Cans kontraktssituasjon

– Den største forbedringen har vært saksesparkene hans! Planen er at han skal gjøre et enklere mål i neste kamp, om mulig. Han kan trene uten å føle smerter nå, og det hjelper på. Etter brassescoringen ønsker folk at han skal bli i klubben. Etter en ikke fullt så bra kamp ønsker de samme menneskene at han skal forlate klubben. Det er ingen hemmelighet at jeg liker Emre godt. Han liker klubben. Vi er i samtaler. Det er ikke noe press på oss. Alt er bra. Jeg er optimist. Vi har stor respekt for hverandre. Det er fornuftig å beholde gode spillere, og Emre er en god spiller.

Om ikke å ha scoret mål mot Southampton denne sesongen

– Folk sammenligner alltid ulike kamper mot samme motstander. Januar var helt feil tidspunkt for oss til å spille to avgjørende kamper. Det var ikke slik at vi ikke skapte sjanser mot dem. Vi må forsvare oss meget godt. Det er grunnlaget for suksess.

Om Lucas Leivas gode form

– Lucas er i god form for øyeblikket, og er veldig viktig for oss. Klubben viste seg fra sin beste side da vi feiret hans 10 år i klubben.

Om topp fire-kampen

– Det er ingen klubber som har råd til å kaste bort poeng på dette stadiet av sesongen. Vi må kjempe. Det er mye å kjempe om. Vi fokuserer på vår egen innspurt. Jeg liker denne formen for press. Å kjempe for noe spesielt er det beste presset du kan ha.

Om Daniel Sturridge sin situasjon i klubben

– Daniel hadde to veldig gode sjanser på kort tid på mandag. Han er ikke 100% i form, men han er tilgjengelig for de tre siste kampene. Han kan avgjøre en kamp i løpet av et sekund. Vi har hatt noen gode samtaler.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]