Klopp avviser at Liverpool er slitne

Jürgen Klopp sier at hans lag løper og kjemper like mye som før, men for mange dårlige avgjørelser ute på banen har gitt skuffende resultater i januar.

28. jan 2017 kl 00.13 Torbjørn Flatin

Liverpool presset lag i kne og scoret i bøtter i spann, i en slik grad at de var helt til topps i Premier League. Det var i høst, men ikke nå, etter at sju kamper i liga og cup i januar bare har brakt en seier, mot Plymouth fra League 2.

Det har vært antydet at hardkjøret til Jürgen Klopp har bidratt til at Liverpool nå ser ut som et slitent lag, men det er noe som manageren selv kontant avviser.

- Fysisk scorer vi fortsatt like høyt på alle områder, ikke minst angående hvor langt vi løper, forklarer Klopp til Liverpool Echo.

Kjemper like mye

– Kampene utvikler seg forskjellig slik at noen ganger vil du gjøre færre spurter. Det er helt forskjellig å spille mot United, City eller Swansea. Inntil nå er imidlertid ikke fysikken et problem. Vi har ikke spilt så bra, men vi kunne likevel ha vunnet kamper. Vi kunne ha vunnet mot United, vi kunne ha slått Swansea, slik at det dreier seg ikke om det du kan måle. Fotball handler om å ta avgjørelser.

Fotball handler om å ta avgjørelser.

- Du må ta avgjørelser i det riktige øyeblikket, og det er klart at det har vi ikke gjort ofte nok.

- Vi har hatt sjansene, men vi greide ikke å sette dem. Du må bare fortsette, dette vil snu igjen.

- Vi løper ikke mindre og vi kjemper ikke mindre. I en kamp eller to skapte vi mindre, det er riktig, og det går igjen tilbake til å ta den rette avgjørelsen, spille den riktige pasningen. Det har ikke vært bra nok i noen øyeblikk i de siste kampene og som helt har forandret resultatene.

Har snudd det

- Kampen mot Man City var veldig intens med mye løping. Det ble en annerledes kamp mot Sunderland to dager etter hvor vi var slitne mentalt. Mot Plymouth byttet vi ut hele laget og vi byttet også mange mot Leeds.

- Mot Swansea var det 0-0 ved pause, de spiller to lange baller i 2.omgang og vi ligger under med 2-0. Da våknet vi og kom tilbake og utlignet, hadde hele overtaket men glemte å forsvare oss.

- Vi skapte sjanser mot Southampton, de hadde bare kontringer. Det er vanskelig å bli værende selvsikker når du risikerer at hver eneste feilpasning blir en kontring, men vi spilte bra i 2.omgang. Vi slapp inn et mål i siste minutt, vi ble snytt for et straffespark, de fikk ballen vekk fra mållinjen, noen ganger behøver du litt flaks og det hadde vi ikke.

- Jeg vil si at vi allerede har snudd det. Det er ikke samme situasjon som det var i begynnelsen av januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]