Klopp har planer om ny rolle for Coutinho neste sesong

Liverpool-manageren vil flytte brasilianeren inn i en mer sentral rolle på banen enn han har i dag.

13. mai 2017 kl 00.01 Einar Kvande

Jürgen Klopp har planer om å flytte Philippe Coutinho inn i en sentral midtbanerolle neste sesong, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Brasilianeren har spilt mye av denne sesongen ute på venstresiden i angrepsrekka.

Klopp har en ny ving på innkjøpslisten i sommer, noe som kan bety at Coutinho blir «omplassert».

– Om vi kan benytte Phil i andre roller? Selvsagt kan vi det, siteres Klopp av Echo.

– For øyeblikket spiller han som en slags ving-10er, men han kan også spille som nummer 8. Det er mulig, og kanskje vil han påvirke spillet enda mer i den rollen, og så kan vi involvere en annen spiller på vingen.

– Det vil helt sikkert gjøre oss sterkere at vi har Phils kreativitet sentralt i banen. Han vil venne seg til det. Han er ung, har et enormt talent, og jeg er sikker på at han føler at han er på riktig sted.

Barcelona-rykter

Coutinho har gjort 11 mål denne sesongen. Det meste han har gjort på en sesong etter at han kom til Liverpool. Det spekuleres stadig i at Barcelona er ute etter den vesle magikeren, men etter at han skrev en ny femårskontrakt i januar er ikke Klopp i tvil om at hans stjernespiller blir i klubben.

– Han er blitt den spilleren han er i Liverpool. Det vet han. Det er det spesielle med ham.

– Han liker virkelig å være her. Det er ikke slik at vi må tvinge ham. Familien hans liker seg også her.

– Dersom vi klarer å utvikle alle våre spillere på samme måten, vil de også bli viktige spillere for sine landslag. Alt handler om fotballklubben for at du skal ta nye steg på landslaget. Vi vet alle hvor sterk Phil kan være.

– Vi tror alle på dette prosjektet. Hvordan vet jeg dette nå – jo fordi vi alle ønsker å være en del av det. Dette er en fantastisk klubb, i en god posisjon. Ikke perfekt, men en god posisjon.

– Vi ønsker å bli enda bedre, men er i en god posisjon. Før Phil signerte en ny kontrakt gikk det en del rykter. Etter at han signerte den nye kontrakten har det vært rykter. Hva kan du gjøre for å stoppe rykter? Jeg aner ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]