Klopp: - Vi må håndtere kamper bedre

Jürgen Klopp sier at hans unge lag kan bli mer drevne i kampen om poeng ute på banen, men at det kan rettes på gjennom erfaring.

4. feb 2017 kl 10.02 Torbjørn Flatin

Det er 15 kamper igjen av ligasesongen og med Liverpool på 4.plass i Premier League. Et poeng etter Tottenham og Arsenal, og med bedre målforskjell enn Manchester City. Det er heller ikke mer enn fire poeng med til Manchester United.

Det blir et rotterace om minst å komme inn blant topp fire å spill i lukrative Champions League til neste sesong. I dag spiller de røde mot Hull borte og tre poeng vil være svært kjærkomne etter en mager januar. Manager Jürgen Klopp sier at hans unge lag, som fortsatt er mestscorende i ligaen, må bli mer drevne i hvordan de skal håndtere kamper fremover.

- Vi behøver å håndtere kamper bedre, forklarer Jürgen til Liverpool Echo.

- Slik Chelsea vil gjøre når de leder 2-0, eller Conte gjorde da han var i Torino (Juventus) med ledelse 1-0, gjøre et bytte ved å sette inn en ekstra forsvarer.

- Det er mentaliteten. Det er smart, kanskje ikke alltid like severdig, men noen ganger må vi tenke slik.

Må bygge erfaring

- Vi har en ung tropp og som behøver tid til å utvikle dette. Jeg er usikker på hvor mye du kan forsere noe som dette, men det er klart det er et bra verktøy å ha. Hvis du er smart ute på banen er det en del av fotballens kvalitet.

- Chelsea er mer erfarne og noen ganger er de mer drevne, smarte, hva du vil kalle det, med situasjoner som et frispark. Nå må en også si at det var et glimrende frispark de tok mot oss.

- Du kan ikke kjøpe erfaring, det er noe du må bygge sammen, fortsatt Klopp med antydning om at han er nærmere å tenke på at hans nåværende spillere skal bli mer drevne enn at det blir kjøpt inn spillere med det formålet.

- Hvis en spiller kommer inn kunne han kanskje være riktig for sitt tidligere lag, men han må tilpasse seg sine nye omgivelser. Vi må skape noe sammen.

- Mot Chelsea scoret vi et mål ved Lovren som var smart. Ingen synes å huske det. Et kort frispark, to pasninger hvor de løp i en retning og vi visste at det ville skje.

- Ingen sa etterpå at vi var drevne, men det er også en del av vårt spill.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]