– Klubbene nekter å selge spillerne vi ønsker oss

Jürgen Klopp innrømmer at han gjerne skulle hentet inn nye spillere januar, men spillerne han vil ha er ikke til salgs.

22. jan 2017 kl 23.53 Einar Kvande

Klopp er tydelig frustrert over at det ikke er mulig å få tak i noen av Liverpools transfermål denne vinteren.

Liverpool-manageren skulle gjerne hentet Christian Pulisic eller Julian Brandt til Anfield, men verken Borussia Dortmund eller Bayer Leverkusen er villige til å selge spillerne sine midt i sesongen. Anfield-klubben snakket også med Julian Draxler, men han endte opp hos Paris Saint-Germain.

– Jeg skjønner at folk lurer på hvorfor vi ikke har hentet inn nye spillere. Situasjonen er egentlig ganske enkel, men på den annen side også ganske vanskelig, sier Klopp til Liverpool Echo.

Fastlåst situasjon

– Det er ikke slik at vi ikke ønsker å hente inn nye spillere. Vi ønsker å gjøre det. Men det har seg slik at klubbene ikke vil selge de spillerne som vi ønsker oss, og som vi tror kan hjelpe oss. Det handler ikke om penger i denne situasjonen. Det er ofte slik vintermarkedet er.

– Klubbene sier som følger: Vi har et halvt år igjen av sesongen. Vi kan ikke finne noen erstatter. Vi foretrekker heller å vente til sommeren, og ta pengene da, enn å få bedre betalt nå i vinter.

– Det er ganske enkelt egentlig. Vi ser hvordan situasjonen er. Dersom det ikke er mulig å få til den rette avgjørelsen, og hente inn den riktige spilleren, kan du ikke gå for en annen overgang som du føler er feil.

– Det er ikke slik at det finnes 20 spillere tilgjengelig ute på markedet som kan gjøre laget vårt sterkere. Det er situasjonen.

– Det er grunnen til at jeg sier at vi vet hvordan markedet er. Vi er forberedt på å handle, men kun den rette spilleren.

– Vi er ikke den eneste klubben som kan bestemme utfallet av dette. Den selgende klubben har også et avgjørende ord med i laget.

Liverpool har plukket kun to av ni mulige poeng etter nyttår. Nå står den andre semifinalen i ligacupen mot Southampton for tur onsdag kveld. En Wembley-billett ligger i potten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]