Koeman raser etter de siste skadene

Fikk tre spillere skadet i landslagspausen.

30. mar 2017 kl 09.21 Arve Vassbotten

I jakten på den første seieren i et Merseyside-derby siden 2010, har Ronald Koeman fått noen store skadeproblemer å hanskes med.

Seamus Coleman fikk et dobbelt beinbrudd etter at han ble taklet av Neil Taylor i fredagens VM-kvalifiseringskamp mellom Wales og Irland.

– Det er et stort, stort slag for han, og et stort, stort slag for klubben, sier Ronald Koeman.

Coleman har scoret fire mål, og har tre assist denne sesongen. Han har bare gått glipp av tre kamper før den alvorlige skaden.

STYGG SKADE:
STYGG SKADE:   Seamus Colemans brakk beinet.

Irritert på Martin O'Neill

Koeman er heller ikke veldig fornøyd med at James McCarthy måtte ut med en hamstringskade under oppvarmingen i den samme kampen på fredag. Også hans skadeopphold vil trolig vare lenge.

Mens Jürgen Klopp er rasende på England etter Adam Lallanas skade, går Koemans raseri utover Irland-sjef Martin O'Neill.

– Det var en beslutning på tross av vurderingene til det medisinske apparatet i Irland og også det i Everton. Det er to som er ansvarlig for det. Det ene er spilleren selv. Hvis han sier: «Ja, jeg er klar», så er det greit, men selv spillere trenger beskyttelse fra manageren, og nok en gang ga de ikke spilleren den beskyttelsen, sier Koeman.

De to har også tidligere kranglet om nettopp McCarthys skadeproblemer.

Mori ut på båre

I tillegg må Everton sannsynligvis klare seg uten Morgan Schneiderlin både mot Liverpool og Manchester United.

Det er også usikkert om Ramiro Funes Mori rekker kampen etter at han forlot banen på båre da Argentina tapte for Bolvia. Mori skal ha pådratt seg en kneskade.

Fra før er Yannick Bolasie og Muhamed Besic ute for Everton.

– Disse kampene er viktige. Så det er skuffende at vi har mistet noen viktige spillere når vi nå har sjansen til å gjøre denne sesongen spesiell, sier Koeman.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]