– Laget har trent godt hele uken

Philippe Coutinho mener at forberedelsene til kampen mot Southampton ikke kunne blitt mye bedre.

6. mai 2017 kl 10.58 Einar Kvande

–Laget har jobbet veldig hardt og veldig godt hele uken, forteller Philippe Coutinho til Liverpoolfc.com.

– Alle er fokuserte på kampen. Vi er veldig klar over at vi har tre svært, svært viktige kamper igjen. Vi ser dette som en stor mulighet for oss alle. Derfor må vi være fokuserte fra første minutt av. Det tror jeg blir nøkkelen til forandre statistikken vår mot Southampton, legger brasilianeren til.

Dette blir det fjerde møtet mellom lagene denne sesongen, og Liverpool har ikke klart å score i noen av de tre foregående. Det ble uavgjort i ligakampen på St Mary's, mens Southampton vant 1-0 i begge de to semifinalene i ligacupen.

– Dette blir en veldig, veldig vanskelig kamp, men vi har støtten fra vårt publikum og hjemmebanefordel. Vi må angripe dem fra start av, og vise dem hvor sterkt vi ønsker å vinne kampen. Vi må ta initiativet fra start av, for å kapre de tre poengene.

Tror på topp fire

– Målsettingen vår er den samme som før sesongen startet. Vi har hele tiden hatt tro på at vi skal klare topp fire, og få spille Champions League-fotball neste sesong. Dette er en stor mulighet for oss. De tre siste kampene blir som finaler for vårt lag. Vi må vinne dem alle for å befeste vår posisjon i ligaen. Hele troppen har troen på at vi skal klare det.

Southampton ligger midt på tabellen, uten annet å spille for enn æren. Men Coutinho tror ikke at The Saints kommer til å ta lett på oppgaven på Anfield av den grunn.

– Southampton er et godt lag, med gode spillere. Du ser de er et godt lag når du ser dem spille. Men de er ikke det eneste laget i Premier Leauge som er slik, det gjelder både lag i toppen og bunnen av tabellen. De er alle gode lag, som gir deg tøffe kamper. Det er grunnen til at Premier League er den beste ligaen.

– Hele verden stopper opp for å følge med på Premier League, og dette er grunnen. Som sagt blir det en veldig tøff kamp for oss. Veldig vanskelig. Men vi må gå etter de tre poengene fra start av.

– Dette er en stor mulighet

Coutinho beskriver presset som spillerne føler foran denne kampen som «sunt».

– Det er fantastisk å være med å kjempe om disse posisjonene i ligaen. Det er i alle fall helt klart mye bedre enn å ligge i bunnen eller midten av tabellen, og kjempe for å ikke havne enda lenger ned.

– Det er et sunt press. Vi ser alle dette som en stor mulighet for oss, så det gir deg en følelse av positivt press. Vi vet hvilken jobb vi må gjøre. Alt ligger i våre egne hender nå, så vi må gå for tre poeng i hver eneste en av de tre gjenværende kampene.

– Liverpool er en enormt stor klubb, som må være med i turneringer som Champions League. Liverpool som klubb fortjener å være fast inventar i Champions League, så vi forsøker å forbedre klubbens situasjon og komme med der. Målet er å bli fast inventar der igjen. Det er hva vi sikter mot.

Liverpool vs Southampton på Anfield har avspark klokken 14.30 i morgen, søndag 7. mai.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]