– Liverpool er mitt hjem

Lucas Leiva kan komme til å spille sin siste Liverpool-kamp på søndag.

16. mai 2017 kl 12.33 Einar Kvande

Det blir i så fall en vemodig avskjed med Anfield-publikummet etter 10 års tro tjeneste for klubben.

– Dette er mitt liv, min by, mitt hjem. Det er slik jeg ser det, sier brasilianeren til Liverpoolfc.com.

Midtbanespilleren er den spilleren som har vært lengst i klubben, og står nå bokført med 339 kamper for de røde.

– Dersom noen hadde fortalt meg da jeg kom til Liverpool at jeg ville være her i ti år, og få to barn som ville bli født her, ville jeg sagt at de var sprø, sier 30-åringen.

– Jeg kom til Liverpool fokusert på å lykkes, og prøve å sette mitt preg på klubben. Men 10 år er lenge, spesielt i dagens fotball hvor spillere ofte flytter på seg bare etter et par år. Så jeg er veldig stolt over å kunne se tilbake på alle disse sesongene og øyeblikkene.

– Du ønsker selvsagt mer hele tiden, men jeg må være takknemlig for å ha fått 10 år i Liverpool, og jeg er stolt over den reisen jeg har vært gjennom. Jeg er også takknemlig overfor de folkene som har hjulpet meg.

Rivende utvikling

Byen Liverpool er veldig annerledes nå enn for ti år siden, mener Lucas.

– Jeg har på en måte sett fremgangen og utviklingen i Liverpool som by, vil jeg si. Da jeg kom hit hadde vi ikke Liverpool One, og noen av bygningene var ikke her. Echo Arena var ikke her. Så jeg synes det har vært en stor utvikling i Liverpool.

– Jeg synes byen er blitt enda vakrere, og du har flere muligheter nå, noe som er bra. Da jeg kom hit første gangen hadde man ikke så mange ting å velge i når man for eksempel skulle gå ut og spise. Det har man nå, og det viser fremgangen byen har hatt.

Adoptert scouser

Lucas har nesten blitt for en adoptert scouser å regne.

– Jeg rynker ikke på nesa om noen kaller meg scouser, for som jeg har sagt tidligere er Liverpool en unik by, med unike mennesker, og jeg føler meg virkelig som en av dem.

– Jeg har mange venner som er scousere. Dette er en by der folk kjemper for det de tror på, og aldri gir opp. Noen ganger er det vanskelig, men du bør alltid kjempe for det du tror på. Det er slik jeg ser folk i Liverpool. De kjemper for det de tror på.

Lucas har også en formening om hvordan Liverpool-fansen betrakter ham.

– Jeg tror de ser på meg som en lojal spiller. Jeg har alltid gitt alt, og kjempet for trøyen. Det er slik jeg håper de ser meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]