– Liverpool handler ikke bare om Sadio Mané

Georginio Wijnaldum mener det blir feil å gi Sadio Mané for mye av æren for at Liverpool er tilbake på vinnersporet.

13. feb 2017 kl 11.42 Arve Vassbotten

– Han er veldig viktig, men det handler for mye om Sadio Mané nå. Han scoret to mål, men jeg tror mye har handlet om han fordi vi har hatt dårlige resultater uten Sadio. Før han dro til Afrika hadde vi gode resultater, med unntak av mot Sunderland. Det ble det ropt på «Sadio Mané, Sadio Mané», men sist helg tapte vi med Sadio Mané, sier Georginio Wijnaldum til Liverpool Echo.

Nederlenderen mener æren for den etterlengtede seieren mot Tottenham, må spres på flere.

– Jeg synes ikke det er rettferdig overfor de andre spillerne å si at «på grunn av Sadio Mané vant vi». Han er selvsagt en stor spiller, han hjelper oss med sin fart og han scorer mål, men jeg synes det handler mer om laget enn bare han, sier Wijnaldum, som selv fikk 9 på vår spillerbørs etter kampen.

For opptatt av konsekvensene

26-åringen mener også at støtten fra Jürgen Klopp har vært viktig i den tunge perioden etter nyttår.

– Det at manageren sier at han har troen på oss har vært veldig viktig, for hadde han sagt det samme som kritikerne ville det drept selvtilliten til spillerne. Når man er et lag, må man stole på hverandre, man er en slags familie. Hvis en av dine egne sier «du er ikke god nok», eller det media har sagt, er ikke det en bra ting.

– Man føler selvsagt presset. Jeg tror vi i endel situasjoner har lagt for mye press på oss selv, og at det var derfor det gikk galt. Hvis man har noen svake kamper på rad, vil man legge press på seg selv og tenke: «vi må vinne dette eller dette, og dette vil skje». Jeg tror vi var for opptatt av å tenke på konsekvensene enn å konsentrere oss om kampene.

– Etter min mening så klarte vi denne uken å konsentrere oss om Tottenham, hvordan vi skulle spille mot dem, hvordan vi kunne skade dem osv. Fokuset var annerledes enn det var for noen uker siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]