Lucas går for fire av fire mulige

Lucas Leiva og Liverpool jakter den perfekte avslutning på sesongen.

1. mai 2017 kl 11.00 Einar Kvande

Midtbanespiller Lucas Leiva og hans lagkamerater reiser til Watford i dag, med håp om at kampen på Vicarage Road skal bli den første seieren av fire strake i Premier League-innspurten.

– Alle de fire lagene som er innblandet i kampen om Champions League-plassene har en sjanse, og vi vet vi må vinne kamper for å klare det, uttaler Lucas til Sky Sports.

– Dette er et press vi må leve med nå. Vi må bare gjøre vårt beste for å vinne de fire neste kampene. Klarer vi det, vil vi ende blant topp fire. Men du vet aldri hvordan dette vil ende.

– Vi vet hvor viktig Champions League er, og spesielt for denne klubben. Vi hadde en god sesong sist vi spilte i Europa, og det er viktig å komme med i Champions League for å trekke spillere til klubben, og utvikle troppen og alt rundt oss.

Har et godt forhold til Klopp

Lucas mener at manager Jürgen Klopp skal ha en stor del av æren for fremgangen som Liverpool har hatt denne sesongen.

– Jeg føler det er noe spesielt som er på gang i klubben. Med den spillergruppen vi har, og en manager som vet hva som kreves for å vinne. Vi har hatt stor fremgang de siste 18 månedene, både som lag og klubb. Alle er mye mer positive fordi Klopp har kommet hit og gitt oss ekstra energi.

– Jeg har et fantastisk godt forhold til ham. Han er en fyr jeg lærer mye av, både på og utenfor banen. Han vet også hva jeg føler når jeg ikke får spille så mye. Jeg har ingen problemer med ham.

Tar avgjørelsen etter sesongen

Lucas har spilt 27 kamper for Liverpool så langt denne sesongen. 17 fra start og 10 innhopp fra benken. Nok en gang linkes han bort fra klubben i sommer.

– Jeg har vært nær ved å forlate klubben mange ganger, og ofte har det også vært rykter om det. Men det har ikke blitt noe av, og det har alltid vært en gjensidig respekt mellom meg og kubben. Jeg forlater ikke klubben uten at det er en god avgjørelse for begge parter.

– Det er feil å slappe av om du ikke får spille. Slik tenker jeg. Jeg vet at manageren tar de avgjørelsene han mener er best for laget. Det handler ikke om enkeltspillere. Så jeg må bare jobbe for å få flere sjanser.

– Nå handler alt om å fokusere på de siste fire kampene, og forsøke å komme inn blant topp fire. Det vil være en god prestasjon denne sesongen. Etterpå vil jeg sette meg ned og prate med klubben, for å finne ut hva som er best for fremtiden, avslutter Lucas.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]