– Må vise hvor mye vi ønsker det

Sisteskansen er forberedt på en «rar» kamp mot ferdig nedrykkede Middlesbrough.

17. mai 2017 kl 10.46 Marius Rabben

Alt er i Liverpools hender foran Premier League-avslutningen kommende søndag. Det er fortsatt mulig å rappe tredjeplassen, og med seier er de røde garantert topp fire.

Den komfortable seieren over West Ham sist og lagets forbedring defensivt gjør at Liverpool er trygge på egne ferdigheter før de møter klubben som har sluppet inn færrest mål (50) av dem på nedre halvdel.

– Ingenting å feire ennå

– Før kampen var det mye press på oss, men vi håndterte det bra, og vi går inn til den siste kampen med selvtillit, sier Simon Mignolet til Liverpool Echo.

– Fire «clean sheets» på de fem siste kampene er veldig gledelig. Det har gitt oss et veldig godt grunnlag, og vi har forsvart oss bra som en enhet. Men det er ingenting å feire ennå. Vi har kjempet gjennom hele sesongen, og må sørge for at vi er klare for en siste test.

Det var etter bare tre mål på fire kamper at angrepsrekka lyktes på London Stadium. Med Philippe Coutinho i en dypere rolle fikk Daniel Sturridge sin første ligastart siden januar.

Mignolet tror det er et smart trekk å la Coutinho bli stadig mer involvert i spillet.

Nødvendig for å åpne opp kamper

– I den posisjonen får han flere ballberøringer, og det fungerte bra. De andre klarer egentlig ikke å markere ham. Philippe er en briljant ballfordeler, sier keeperen.

– I Premier League trenger man kreative spillere for å åpne opp kamper. Se på Chelsea, de har Eden Hazard. Manchester City har Raheem Sterling, David Silva eller Kevin De Bruyne. Philippes pasning foran den første scoringen var servert for Daniel.

Sturridge lurte offsidefella, og brasilianeren slo en karakteristisk gjennombruddsball.

– Det endret kampen. Han er en flott gutt som jobber hardt og er veldig viktig for oss. Det var veldig positivt at han skrev under på den nye kontrakten. Vi håper alle at han blir i Liverpool i mange år.

Med Coutinho i en mer sentral rolle spilte Liverpool i et annet system på trening før kampen. Det tillot Adam Lallana og Divock Origi å starte sammen med Coutinho og Sturridge.

Skryter av Sturridge

– Det var en veldig angrepsrettet lagoppstilling med Daniel, Divock, Adam og Phil fra start. Men vi klikket sammen og skapte mange sjanser, fortsetter Mignolet.

– Med Daniel er det ingen diskusjon om egenskapene han besitter. Du kan se hvor rolig han er foran mål da han passerte keeperen og satte inn 1–0.

Mignolet mener at samarbeidet med Sturridge gjør at også Origi får mer rom til skape ting selv.

– De kan fungere bra sammen. Vi var veldig fornøyde med resultatet og måten vi spilte på. Vi scoret fire mål, men kunne hatt langt flere med tanke på antall sjanser. Første omgang var vrient fordi vi tilpasset oss forholdene på nok en tørr bane. Men etter det første målet holdt vi det gående. I andre omgang spilte vi vår fotball, og så fort vi fikk det andre målet, måtte de åpne mer opp, og da så man kvalitetene vi har.

– Må være påskrudd

Nå kommer Middlesbrough som allerede er klare for Championship neste sesong.

– Det blir en rar kamp mot Middlesbrough som ikke har noe igjen å kjempe for. De har allerede rykket ned, men vi må sørge for å være påskrudd og vise hvor mye vi ønsker det, sier Mignolet.

Avspark i hele Premier League-runden på søndag er klokka 16.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]