– Mamma begynte å gråte

Så glad ble moren til Trent Alexander-Arnold da hun fikk høre at sønnen skulle spille mot Manchester United på Old Trafford.

22. jan 2017 kl 11.56 Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold fikk beskjed om at han skulle starte en kamp i Premier League for første gang i sitt liv bare noen timer før avspark på Old Trafford. Det første den 18 år gamle scouseren gjorde var å ringe sin mor.

– Da jeg ringte og fortalte henne de gode nyhetene begynt hun bare å gråte, forteller den unge høyrebacken til Liverpoolfc.com.

– Det var da jeg skjønte at det ikke bare var for meg dette var stort, men at det var det for alle rundt meg også. Det var en god følelse, utdyper tenåringen.

– Hun sa til meg at jeg måtte gå ut på banen og gjøre mitt beste, og at jeg ikke måtte være bekymret for hva som kom til å skje. Jeg gjorde akkurat som hun sa.

Fikk beskjeden sent

Alexander-Arnold fikk spille kampen fordi Nathaniel Clyne slet med smerter i ribbeina og måtte kaste inn håndkledet.

– Det kom helt ut av det blå. Dagen før reiste vi til Manchester og bodde på et hotell, og det var først om ettermiddagen at manageren spurte om jeg var klar til å starte.

– Jeg sa ja, og han sa: OK, du starter.

– Det var da jeg fikk vite det, og jeg tror det var bra at jeg fikk vite det så sent. Hadde jeg visst det dagen før, ville jeg kanskje ikke sovet så godt.

Holdt nervene i sjakk

Forsvarsspilleren klarte seg meget godt i duellen mot Anthony Martial, og fikk mye ros for sitt spill i 1-1 kampen på Old Trafford.

– Jeg var ikke så nervøs da vi reiste til stadion. Ikke i garderoben heller. Det var først når jeg sto i tunnelen og vi skulle gå ut på banen, og vi kunne høre publikum, at nervene slo inn. Men så snart kampen kom i gang forsvant nervene som dugg for solen, og jeg var bare fokusert på kampen.

– Hadde dette vært i starten av sesongen, da jeg ikke var så vant med å være rundt disse store spillerne, ville jeg kanskje vært mer nervøs. Men nå har jeg vært sammen med dem hver eneste dag, og da blir du vant til det. Jeg visste jeg hadde en jobb å gjøre.

Håper på flere sjanser

Tre dager etter kampen på Old Trafford var Alexander-Arnold igjen i aksjon for førstelaget, i omkampen mot Plymouth i FA-cupen.

– Det er alltid rom for forbedringer. Det vet alle. Som fotballspiller blir du aldri helt fornøyd med egne prestasjoner. Du må hele tiden streve etter å bli bedre, for det er hele tiden folk som ønsker å ta plassen på laget fra deg.

– Jeg har aldri opplevd slikt press som det er i spille i Premier League og FA-cupen tidligere. I cupen må du vinne for å gå videre. Det var spennende, og jeg ønsker å oppleve det igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]