– Man kunne faktisk føle lettelsen

Med kun 15 kamper igjen av sesongen vil manageren at Liverpool bygger videre på det som ble vist mot Chelsea.

1. feb 2017 kl 20.19 Marius Rabben

Utlikningen og poenget mot ligalederen fikk god respons fra et heltent hjemmepublikum etter tre strake nederlag på Anfield.

Jürgen Klopp sammenlikner stemningen etter Gini Wijnaldums scoring med den under Europaliga-comebacket mot Borussia Dortmund, og sier det er svært få plasser som kan varte opp med noe liknende.

Nå er fokuset rettes mot de 15 gjenværende ligakampene. Etter exit i både FA-cupen og ligacupen får Klopp og trenerteamet nå betraktelig bedre tid til å terpe taktikken på Melwood mellom slagene.

– Selvfølgelig hjelper det oss når vi kan trene. Jeg håper at folk fortsatt kan se at vi jobber sammen mellom kampene, og at vi jobber litt. Det hjelper selvsagt at vi får gjort noe på treningsfeltet. Vi ser frem til det.

– Fikk noe tilbake

Neste kamp spilles borte mot Hull kommende lørdag, på en bane hvor Liverpool ikke har vunnet på sine tre siste forsøk.

– Vi skal se Hulls kamp mot Manchester United, og så skal vi forberede oss selv, dra dit og forsøke alt vi har. Vi fikk noe tilbake (mot Chelsea), som er bra, men vi må fortsette.

– Det er en fantastisk klubb som er i stand til å lage en slik atmosfære som dette. Ikke mange steder klarer det. Da vi utliknet, var det som under kampen her mot Dortmund. Det var veldig bra. Man kunne faktisk føle lettelsen, sier Klopp.

– Men vi må lære oss å holde nervene i sjakk. Det er ikke sånn at alt er verdensklasse når vi vinner en kamp 3–0 eller 4–0, men alt er heller ikke dårlig når vi taper, selv når det er tre på rad.

– Og grunnene til det … Vi kunne ikke bruke vårt beste lag hele tiden. «Men vi bør ha flere spillere», ja, kanskje, men man vet ikke hvem som blir skadet på forhånd, og slike ting som er veldig viktig.

– Vi har holdt sammen (gjennom den svake perioden), helt klart. Jeg ser at fortsatt folk sier «Hallo!» når jeg møter på dem. Så la oss holde nervene under kontroll, la oss bruke vår felles erfaring gjennom denne korte perioden, og så gå for alt. Vi får se hvor det fører oss hen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]