Manninger om Karius og Mignolet

Tredjekeeper Alex Manninger vurderer keeperduellen hos Liverpool, og ser fram til kampen mot Chelsea etter å ha arbeidet under både Klopp og Conte.

30. jan 2017 kl 12.30 Torbjørn Flatin

I 1998 spilte Alex Manninger sju kamper på Arsenals vei til ligagull, etter at de hadde tatt igjen en ledelse på 12 poeng som Manchester United hadde.

Manninger er nå Liverpools tredjekeeper i en alder av 39 år, og er en av seks spillere som spilte i Premier League i det forrige århundre og fortsatt er aktiv i den samme ligaen. De fem andre? Se svar nederst i denne saken.

Alex Manninger forklarer til The Times at han aksepterte et tilbud fra Jürgen Klopp fordi han ikke ønsket å spille nede i noe ligasystem, ei heller erstatte noen, men være klar til å gjøre en innsats dersom det var behov for ham. Hans utfordring er nå først og fremst å holde seg i topp form gjennom å ha en profesjonalitet som blir stadig vanskeligere med alderen.

Keeperduell

Han er en samtalepartner med Simon Mignolet og Loris Karius, og kan studere de to som kjemper om å være førstevalget mellom stengene i Liverpool fra dag til dag.

- Jeg har vært her i fem måneder og keepersituasjonen i Liverpool er ganske spesiell. Det er ikke ment som kritikk av noen.

- Det som var uheldig for Loris var at han fikk avbrutt sin pre-season. Han fikk ikke trent slik han ønsket, for å kunne få en rytme, en flyt. Han ble kastet inn på laget, som var managerens avgjørelse, og dessverre greide han ikke å ta vare på sjansen.

- Det betyr ikke at han er en dårlig keeper. Jeg kjenner ham fra tysk fotball og jeg vet at mange klubber var ute etter ham. Det er vanskelig å få tak i keepere tidlig i 20-årene uten å måtte betale stive priser, og det er ikke mange unge komplette keepere der ute. Mange er allerede hentet, som Courtois (Chelsea), De Gea (Manchester United) og Schmeichel (Leicester). Loris er en av de som fortsatt kan bli bedre og ha kapasitet til å bli en av de beste keeperne i ligaen.

- Simon er en konkurransemann, en kriger. Hvis jeg skulle velge en på mitt lag, og det behøver ikke nødvendigvis være fotball, ville jeg velge ham da han ønsker å vinne alt. Det er alltid vanskelig å bli satt ut av laget, men nå viser han seg fram igjen.

- For meg er ikke keeperplassen noe som gir ham (Klopp) søvnløse netter. Hvis det er problemer, er det ikke i den posisjonen.

For meg er ikke keeperplassen noe som gir ham (Klopp) søvnløse netter.

LFC ustoppelige på sitt beste

- For Conte dreier alt seg om å vinne, sier Manninger foran tirsdagens kamp mot Chelsea. Han spilte under manageren til dagens Chelsea da han var i Juventus.

- Det er det samme med Jürgen Klopp. De kan vinne på luke måter. Vi spiller med en bakre firer, mens Conte spiller med tre bak da han elsker å ha fem på midtbanen. Han vil ha vingbacker som ligger bredt og får dem til å løpe opp og ned hele tiden. Det er krevende, men hvis du får det til å stemme vil du få din belønning.

- Det er det samme her i Liverpool. Hvis vi får systemet til Klopp til å fungere, spesielt offensivt siden vi er et offensivt lag, da er det ingen lag som kan stoppe oss. Ingen lag. Jeg tror ikke en gang klubben som har det beste forsvaret kan stoppe oss.

- Jeg har sagt at det er mulig, det er alt jeg har sagt, at det er mulig, kommenterer Alex Manninger på det at han tidligere har nevnt at Arsenal under hans tid tok igjen en ledelse på 12 poeng. Liverpool ligger ti poeng etter tirsdagens motstander, ligaleder Chelsea.

Manninger sier til slutt at det vil bli tatt en avgjørelse i mars hvorvidt han fortsetter i Liverpool FC.

De øvrige fem som var i Premier League i forrige århundre, og er det denne sesongen, er – Gareth Barry, Michael Carrick, John Terry, Shay Given og Paul Robinson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]