Matip får ikke spille mot United

Joël Matip er satt i midlertidig karantene fordi klubben ikke har fått klarsignal fra FIFA etter at han sa nei til Afrikamesterskapet.

15. jan 2017 kl 15.21 Marius Rabben

Liverpool bekrefter at Matip er fjernet fra dagens tropp fordi klubben fortsatt venter på svar fra FIFA om han vil være tilgjengelig for spill samtidig som Afrikamesterskapet pågår.

Før jul ble Matip og seks andre som takket nei til å spille for Kamerun under Afrikamesterskapet i januar og februar truet med utestengelse fra Facafoot, tilsvarende det kamerunske fotballforbundet, som via FIFA gjelder for alle turneringer.

Sportsadvokat Jake Cohen mente det var lite sannsynlig at Matip ville bli rammet fordi han ikke har spilt for landslaget siden 2015, men klubben har ikke fått grønt lys fra FIFA, og må følgelig vente.

Risikoen ved å eventuelt bruke Matip nå, er at de kan miste poengene som plukkes med ham på banen hvis FIFA ikke godkjenner situasjonen, opplyser Liverpool Echo.

Klubben argumenterer for at Matip bør være tilgjengelig mens Afrikamesterskapet pågår, og jobber kontinuerlig for å komme frem til en løsning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]