Simon Mignolet:– Nå kommer farene fra hele laget

Simon Mignolet om de store forskjellene fra sist Liverpool jaget ligatittelen.

17. jan 2017 kl 00.17 Arve Vassbotten

Simon Mignolet er en av få av dagens Liverpool-spillere som også var i klubben sist Liverpool jaget ligatittelen for tre år siden.

– Vi har et veldig godt lag. Det er likheter til 2014 fordi vi vokste underveis i sesongen, fikk momentum og erfaring. Men forskjellen på nå og da er at i 2014 var vi avhengig av de individuelle kvalitetene som Steven Gerrard, Daniel Sturridge og Luis Suarez. Nå kommer farene fra hele laget. Styrken handler om hele laget. Vi forsvarer oss og angriper som et lag. Det er ikke en storscorer, alle bidrar, sier Mignolet i et intervju med Liverpool Echo.

System foran individene

– Det er veldig viktig, for da må motstanderne sette opp laget veldig annerledes. De kan ikke bare si «vi må passe på Luis Suarez». Det er alltid bedre å ha en bra enhet, enn å være avhengig av en eller to spillere. Nå handler det om systemet, og det er nok et bedre grunnfjell å bygge videre på i framtiden, mener Mignolet.

Simon Mignolet har vunnet tilbake plassen som førstekeeper i Liverpool underveis i årets sesong, og hadde nok sesongens beste kamp mot Manchester United.

– Jeg føler at jeg er i en god periode. Jeg forsøker bare å gjøre jobben min og holde meg rolig og vil forsøke å gjøre det samme neste gang jeg spiller. Jeg var fornøyd med min egen innsats, men det er egentlig ikke viktig. Jeg er en som tenker på de tre poengene, og laget. Dessverre fikk vi ikke de.

– Det er et enormt steg hvis alle er skuffet når man spiller 1-1 på Old Trafford, sier belgieren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]