Onkelens bil ble angrepet etter straffemissen

Sadio Mané snakker om straffedramaet i Afrikamesterskapet, den rekordraske returen og hvorfor han valgte Liverpool.

2. mar 2017 kl 20.46 Arve Vassbotten

Da Sadio Mané misset på straffespark i kvartfinalen mot Kamerun i Afrikamesterskapet, pustet mange Liverpool-fans lettet ut.

Ikke fordi Mané bommet, men fordi han ville komme tilbake til et publikum som håpet senegaleseren skulle bli redningsmannen i en vanskelig periode.

Vanskelig å akseptere

Men hjemme i Sengegal var stemningen langt fra lettet, og noen fans gikk til angrep på bilen til Manés onkel i frustrasjon.

– Det var en stor overraskelse da jeg ringte onkelen min, sier Mané til The Mirror.

– Jeg vet at folket i Senegal er veldig støttende. Men kanskje var det to eller tre personer som gjorde det, men generelt får jeg stor støtte, legger han til.

– Hvis du bommer på straffe og man taper, er det ikke lett å akseptere. Men det er en del av fotballen. Du må jobbe hardere i neste kamp, og sørge for at du er mentalt sterkt, sier han.

Jeg ønsket å spille igjen med en gang.Sadio Mané om å returnere til Liverpool

Alle andre dro til Senegal

Etter exiten fra mesterskapet tok Mané privatfly, som Liverpool betalte for, for å rekke kampen mot Chelsea noen dager seinere.

– Etter kampen dro alle andre tilbake til Senegal, og jeg var den eneste som dro rett tilbake til Europa. Folk spurte: «hvordan er det mulig at han drar rett tilbake til klubben sin?». Men hvis du er ønsket av klubben din og hvis de trenger deg, må du være profesjonell og dra rett hjem. Du må hjelpe laget, kjempe for framtiden og komme deg tilbake så raskt som mulig.

– Jeg ønsket å spille igjen med en gang. Jeg tror jeg var mentalt klar, selv om jeg var sliten, sier han.

FRUSTRERTE TOTTENHAM:
FRUSTRERTE TOTTENHAM:  Sadio Mané scoret to ganger mot Tottenham.

Har tro på endring

Selv om Liverpools form dalte fra nyttår, og med kun Tottenham-seieren som en opptur, beholder Mané troen.

– Jeg er sikker på at vi skal få til en positiv endring. Vi har et bra lag, bra lagånd og bra mentalitet. Vi vil jobbe hardt for å snu ting, sier han.

Spilleren, som står med 11 mål denne sesongen, gjør det klart at Jürgen Klopp var viktig for hans beslutning om å bli Liverpool-spiller.

Klopp viktig for valget

– Jeg er veldig heldig som har den treneren. Som spiller tenker man alltid på hvor man er på vei, og hva man kan gjøre der. Jeg hadde også andre muligheter. Jürgen Klopp er en fantastisk manager og en stor person også. Da han møtte meg, gjorde han det så lett for meg å tilpasse meg ikke bare laget med klubben også. Liverpool var det eneste stedet for meg.

Liverpool var det eneste stedet for meg.Sadio Mané

Etter tapet for Leicester, er Mané innstilt på å slå tilbake mot Arsenal.

– Man kan spille veldig bra å tape, men om du taper og ikke spiller på ditt beste nivå blir man enda mer skuffet. Vi er ute etter en god respons på det, og jeg tror vi kan slå alle lagene i ligaen, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]