OFFENSIV:  Trent Alexander-Arnold får skryt for hvor mye han har utviklet seg siden han ble en del av førstelagsstallen på Melwood i sommer.

– Oppe på et nytt nivå

Fremgangen til Trent Alexander-Arnold var tydelig under U23-lagets snuoperasjon mot Tottenham.

18-åringen skaffet straffespark og noterte seg for assist på seiersmålet da de røde ungguttene vant 3–2 etter å ha ligget under 0–2 på Anfield søndag.

– Trent gjør det veldig bra, og er på vei i riktig retning, sier U23-trener Mike Garrity til klubbens nettsider.

– Utviklet seg mye over kort tid

– Han var veldig god, og man kan se at han er oppe på et nytt nivå. Jeg synes han viste hvor mye han har utviklet seg over kort tid.

LOKALT TALENT:  Med sju A-lagskamper under beltet har Liverpool-fansen allerede fått et inntrykk av 18-åringen, som igjen imponerte for U23.

– Han har vært på Melwood siden pre-season, og han har fått noen opptredener for førstelaget og gjort det bra.

Scouseren Alexander-Arnold, som er oppvokst i West Derby, området hvor Melwood ligger, fikk debuten hjemme mot Tottenham i ligacupen i oktober, og står i dag med totalt sju førstelagskamper.

Tilbake i aksjon for U23-laget sier Garrity at planen var å få den høyrebacken «i de rette områdene», slik at han fikk utnyttet sine offensive kvaliteter.

Fart, styrke og gode innlegg

– Når han gjør det, lager han mye problemer for folk med farten og styrken sin. Med måten han kan finte og vende opp på, og egenskapene han har med innlegg, gjør det ham til et godt alternativ for oss i angrep.

– Vi fikk ham høyere opp på banen i andre omgang, og han kommer til å lage problemer for hvem som helst med den kvaliteten han besitter.

Harry Wilson scoret reduseringsmålet fra ellevemeteren etter at Alexander-Arnold ble felt, før Sheyi Ojo utliknet med en smart og frekk avslutning fra skrått hold.

I sluttminuttene skallet Kevin Stewart inn vinnermålet på innlegg fra den lokale høyrebacken.

– Når man kommer tilbake fra 0–2 og vinner kampen, viser det at guttene har veldig god karakter og store personligheter. Det ville vært fint å ikke havne under i utgangspunktet, men andre omgang viste hva vi er kapable til, og dette er nivået vi forventer oss, sier Garrity.

SNUOPERASJON:  Liverpool-spillerne – her Ben Woodburn (t.v), Rhian Brewster, Kevin Stewart og Harry Wilson, med Alexander-Arnold foran – jubler for Stewarts 3–2-scoring mot Tottenham på søndag.