Origi-familiens sterke fotballtradisjoner

Divock Origi har vært omgitt av fotballspillere i nær familie.

19. feb 2017 kl 10.12 Arve Vassbotten

Under trenigsoppholdet på La Manga fikk Divock Origi muligheten til å treffe sitt søskenbarn Arnold Origi, som til daglig er keeper i Lillestrøm.

Liverpool-spisen beskriver 12 år eldre Arnold som «storebroren han aldri fikk».

– Divock har alt som trengs for å bli en toppspiss, fart, styrke, aggresjon og avslutninger. Jeg sier ikke bare det fordi vi er familie. Han kan også være en førsteforsvarer i presset, noe som er veldig viktig i et lag som Liverpool.

– Jeg ser hva han er i stand til. Han viste det i VM i 2014 for eksempel. Det var ikke noen tilfeldighet. Man kan ikke bare plutselig levere på det nivået. Han kan bli den beste. Den eneste hindringen er han selv, sier Arnold til Liverpool Echo.

Mye å slekte på

De to er langt fra de eneste i den nære familien som har erfaring fra fotballbanen.

Divocks far Mike, spilte 120 kamper for Kenya. Han flyttet til Belgia i 1992 og spilte for KV Oostende. Tre år seinere ble Origi født.

Arnolds far Austin Origi, som er storebroren til Mike, var forsvarsspiller for den Kenyanske klubben Gor Mahia og var kaptein på landslaget. I tillegg har onklene Anthony og Gerald også spilt i kenyansk toppfotball.

Våre fedre overførte deres lidenskap for fotball til oss, og viste hva man kan oppnå med hardt arbeid.Divock Origi

Får mye hjelp av Arnold

– Våre fedre overførte deres lidenskap for fotball til oss, og viste hva man kan oppnå med hardt arbeid, sier Divock.

– Vi hadde veldig forskjellige baner til å bli profesjonelle. Jeg startet i Genk og han startet i Kenya hvor det er vanskeligere å komme seg videre, sier Divock.

– Arnold har vært der for meg i mange avgjørende øyeblikk i karrieren min. Han var der da jeg signerte min første prekontrakt i Genk, da jeg dro til Lille, var han der. Han vil alltid det beste for meg, og prøver å hjelpe meg så mye han kan, sier Divock.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]