Positive samtaler med mulige sommerkjøp

Liverpool er blitt en langt mer attraktiv klubb det siste året, mener Jürgen Klopp.

19. mai 2017 kl 15.50 Marius Rabben

– Vi er et veldig interessant prosjekt. Alle kan se det fra utsiden, sier manageren til pressen på Melwood.

Tyskeren forklarer at stemningen i klubben har endret seg, men at grunnlaget fortsatt står støtt. Foran overgangsvinduet mener han at lagets utvikling og filosofi er noe som bør lokke spillere mye mer enn deltakelse i Champions League.

– Kronen på verket

– Måten folk ser klubben på, er forandret, og det føler vi i samtalene (med spillere). De må se det, føle det og så ta en avgjørelse.

– Spillerne er veldig positive, spesielt sammenliknet med i fjor. Det er annerledes fordi de har sett vår stil og vår type fotball. Og Champions League ville vært kronen på verket. Men ikke noe mer.

– Det bør ikke høres negativt ut, men hvis Champions League er den eneste grunnen til at en spiller vil komme, gir det ingen mening for ham eller for oss.

Klopp påpeker at han vet hvor mye det betyr for en spiller å få prøve seg i det gjeveste selskapet i Europa, men er ikke interessert i spillere som skifter klubb kun på grunn av det.

– Vi kommer til å være suksessfulle

– Det er viktig for spillere fordi det er hvor de ønsker å spille, men det handler mer om fremgang, utvikling og et positivt perspektiv av en klubb.

– Vi er sterke på mange områder, og vi kommer til å være suksessfulle i fremtiden. Derfor trenger vi selvsagt spillere. Vi har veldig gode spillere, og vi skal hente inn noen flere.

Økonomisk er det også enorme fordeler ved å kvalifisere seg til Champions League.

– Man kan tjene mye penger der. Det er penger vi ikke hadde i fjor. Det er veldig interessant og en fin del av det, men vi befinner oss allerede i en god posisjon.

– Vi er en klubb uten finansielle problemer, og vi har penger å bruke, men det er fornuftig å tenke før vi bruker dem, og det er det vi holder på med.

– Ikke enkelt å finne bedre spillere

Blant de heteste ryktene er Liverpools interesse for Virgil van Dijk i Southampton og Naby Keïta i RB Leipzig. Klopp sier det ikke er enkelt å styrke laget sitt uten videre.

– Vi får se hva som skjer, men det er ikke bare utpå banen vi jobber, for døgnet mitt varer i 24 timer. Vi har noen gode folk rundt om som jobber veldig hardt og er i en god posisjon for forskjellige spillere.

– Vi ønsker å gjøre dette laget bedre, men det er ikke enkelt fordi vi allerede har et bra lag. Når vi har våre 11, 12, 13, 14 beste spillere klare, er ikke verden akkurat full av spillere som vil gjøre oss bedre umiddelbart. Men det er helt klart noen der ute, og du kan forsikre deg om at vi har pratet med dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]