Pressekonferanse med Klopp:– Vårt batteri er ikke tomt

Jürgen Klopp sier han har lært mye om laget i den siste perioden.

10. feb 2017 kl 13.22 Arve Vassbotten

Klokka 14 fredag møtte Jürgen Klopp pressen foran storkampen mot Tottenham på lørdag.

Om Adam Lallanas nye kontrakt:

– Adam er en viktig spiller for troppen, hvor langt unna han er ny kontrakt kan vi ikke si noe om før den eventuelt er klart.

Om eventuelt ny keeperbytte?

– Det er et rykte, hvem sier dette. Jeg har ikke bestemt noe. Vi har ikke 100 fantastiske kamper på rad, så da er det mange spillere man må vurdere situasjonen til. Men det er ikke riktig at jeg har gitt denne informasjonen, så hvis noen sier det så stryk han fra listen din, sier Klopp om The Mirrors sak om at Loris Karius kan være tilbake mellom stengene på lørdag.

Om statistikken mot topp 6:

– Det burde vært flere seire, med offside mål mot Man Utd og det som skjedde mot Tottenham. Men det er ikke slik at vi tenker: «takk Gud for at vi møter Tottenham». Vi har to uker etter Tottenham-kampen til å løse eventuelt andre problemer vi har. Vi må vise på banen hva vi kan. Vi må gi alt vi har mot et lag som Tottenham. Vi har ikke sjans om vi spiller som i første omgang mot Hull, bedre sjanse om vi spiller som i andreomgang, men vi bør spille bedre. De har noen skader, akkurat som vi har.

– Om vi ikke flyr, så betyr ikke det at vi ikke kan vinne neste kamp. Vi må være veldig konsentrert. Vi har hatt en god uke med trening, der vi har gjort de riktige tingene og fokusert på det taktiske. Fotball er ikke som å sykle, man kan trå feil. Den eneste måten å fortjene flaks på, er å jobbe hardt.

Ikke tomt batteri:

Underveis i pressekonferansen kommer det en lyd fra en diktafon på bordet foran Klopp.

– Det står at batterinivået er lavt, eller at det er tomt. Men vårt batteri er ikke tomt, sa Klopp til latter fra salen.

– Jeg har lært mye om laget gjennom denne perioden. Men det er viktig at alle fortsatt vet at dette er et langtidsprosjekt. Man må fortsette å lære i situasjoner som dette.

Om Hull:

– Vi hadde ingen indikasjoner på at det skulle gå sånn. Vi hadde en bra kamp mot Chelsea, og det er ingen indikasjoner på at de skulle være slitne. Det er ikke et fysisk problem.

– Ordet frustrert er nok ikke riktig, men jeg var ikke fornøyd etter den første omgangen. Selv om vi hadde vunnet hadde jeg vært misfornøyd med den første omgangen.

Om publikums engasjement:

– Jeg skjønner at stemningen ikke er like på topp som om man vinner 20 kamper på rad. Men det ville vært veldig fint om vi alle sammen kan skape en fantastisk atmosfære. La oss bruke den tiden vi har på stadion, men jeg kan ikke tvinge det fram.

Om den tunge perioden:

– På ett tidspunkt mistet vi flyten. Denne spilleren er ute, men denne spilleren har mistet rytmen, og denne spilleren er skadet osv. Det er sjelden en spiller som kommer inn er i verdensklasse. Jeg er mye mer interessert i hva vi kan bli, enn hva som har skjedd. Etter disse 14 kampene, kan vi se tilbake.

Om skadene:

– Jeg er ikke hundre prosent sikker på at Lovren kan trene i dag, han har fortsatt noen problemer. Men vi har fortsatt håp om at det kan skje. Adam Lallana har vært ute et par dager med et lite problem i akilles. Vi håper han kan trene igjen. Klavan hadde en bakterieinfeksjon, og har gått ned litt i vekt. Men han vil være tilbake i trening i dag, så vi får se med han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]