– Sakho har gitt oss et eksepsjonelt løft defensivt

Sam Allardyce er full av lovord om Mamadou Sakhos inntreden i laget.

6. mar 2017 kl 13.22 Arve Vassbotten

Mamadou Sakho var uønsket av Jürgen Klopp, og forsvant på lån til Crystal Palace på transfer deadline day. Sam Allardyce er veldig godt fornøyd med hva franskmannen har vist for London-klubben i sin to første kamper.

– Han er en flamboyant karakter. Det er bare å se på håret hans for å se det, sa Allardyce etter 2-0-seieren mot West Bromwich på lørdag.

Fra utfryst til banens beste

Det var andre kampen på rad med Sakho i midtforsvaret at Palace holdt nullen. I debuten ble det 1-0-seier mot Middlesbrough for Sakho.

27-åringen ble kåret til Palace sin beste spiller av fansen med 48 prosent av stemmene etter helgens kamp. Han hadde 9 klareringer, 54 touch og 78 prosents pasningssikkerhet i kampen. Han ble også kåret til banens beste av BBC i sin første kamp for klubben.

– Man er litt bekymret når man tar imot en spiller i januar-vinduet som har blitt fryst ut. Men når du har fått han i form, og vi fikk han i form veldig raskt på grunn av måten han håndterte ting på, så visste vi at du ikke kan spille mange kamper for Liverpool og være en dårlig spiller.

– Det løftet han har gitt oss defensivt i de to kampene han har spilt har vært eksepsjonelt bra, sier Big Sam ifølge The Guardian.

BANENS BESTE:
BANENS BESTE:  Mamadou Sakho ble kåret til Crystal Palaces beste i andre kamp på rad.

– Kristiserer ikke Klopp

Allardyce har lang erfaring med å håndtere ulike spillertyper.

– Som managere forholder vi oss ulikt til spillere.

– Jeg kritiserer ikke Jürgen Klopp i det hele tatt i forhold til hvordan han driver sin klubb, eller hva slags disiplin han ønsker. For meg er det viktig å behandle alle individer forskjellig. Når det gjelder Sakho, så har han ikke møtt opp seint eller ikke møtt opp i det hele tatt så langt, sier han.

Da Klopp fikk spørsmål om Sakhos fremtid på Anfield etter lørdagens kamp, svarte han bare «vi får se». Han har tidligere ikke utelukket en retur for midtstopperen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]