– Salah vil gi Klopp variasjonsmuligheter

Redaktør i supporterklubben, Torbjørn Flatin, får vann i munnen av tanken på en angrepstrio bestående av Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino neste sesong.

5. jun 2017 kl 11.27 Einar Kvande

Flatin er overbevist om at Salah blir forsøkt hentet inn som et tillegg til Sadio Mané, ikke som et alternativ eller erstatter når senegaleseren er utilgjengelig.

– Liverpool betaler ikke 35-40 millioner pund for en spiller for å ha ham som back-up. Klopp forsøker nok å hente Salah for å bruke ham i sin foretrukne startellever, konkluderer Flatin.

Salah har spilt en lignende rolle for Roma som Sadio Mané har hatt i Liverpool, hvor han har operert ute på høyrekanten. Egypteren er en ganske enbeint spiller, som liker å skjære inn for å avslutte med venstrefoten.

Ekstrem fart på kantene

– Vi er i ferd med å hente en spiller til med ekstrem fart, som er god til å utfordre en mot en, akkurat som Mané er det, sier Flatin om Liverpools forsøk på å sikre seg Salah.

– Både Mané og Salah kan begge spille på topp som spiss i en nødsituasjon, men jeg tror ikke noen av dem vil bli mye brukt i en slik rolle. Jeg tipper at Mané og Salah kommer til å bli brukt på hver sin side, med Firmino i midten og Coutinho i en sentral rolle bak de tre, fortsetter redaktøren i supporterklubben.

– I Salah er vi i ferd med å få en spillertype vi sårt trenger. Vi hadde ingen slike typer i troppen i den perioden da Mané var borte i vinter, og vi så hvor sårt vi savnet ham.

– Det at vi nå får to slike typer med ekstrem hurtighet i troppen åpner opp for mange variasjonsmuligheter. Tidligere har vi jo kun hatt Mané som den eneste som kan sette på turboen og utfordre en mot en mot et etablert forsvar.

Tipper Salah på høyreflanken

– Spørsmålet blir om Liverpool skal spille med to innover-vinger eller to utover-vinger. Jeg tipper at det første passer Klopps spillestil best, og spår at vi vil få se Salah på høyrekanten og Mané på venstre i tyskerens foretrukne startoppstilling.

– Uansett er det ikke tvil om at Salah vil være et kjærkomment bidrag til å perfeksjonere Klopp-stilen ytterligere. Med en arbeidssom og bevegelig mann som Firmino i midten kan Klopp skyve frem vingene og dra nytte av den ekstreme hurtigheten til Salah og Mané på kantene, avslutter Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]