– Samler du poeng, vokser selvtilliten

Klubbambassadør Gary McAllister synes Liverpool har fått overkommelig motstand i starten av sesongen.

18. jun 2017 kl 12.02 Einar Kvande

– Jeg kan bare snakke fra egen erfaring. Når vi vant noen kamper på rad, kom du inn i en flytsone. Det er hemmeligheten, uttaler McAllister til Liverpoolfc.com.

– Når du vinner noen kamper, og kommer i siget, får du fansens støtte og alle drar i en retning. Det er noe slikt de må prøve å få til.

Liverpool åpner sesongen med bortekamp mot Watford på Vicarage Road. Deretter venter hjemmekamper mot Crystal Palace og Arsenal, før en tøff kamp mot Manchester City borte.

– Vi har hatt noen tøffe starter de siste årene. Jeg synes ikke denne ser så verst ut, selv om vi har kamper mot Arsenal og Manchester City rett etter hverandre, sier McAllister.

– Det er viktig å få en god start, for det bygger selvtillit med en gang. Spesielt er dette viktig om du har 2-3 nye spillere i startoppstillingen. De må finne seg til rette på laget, og det er enklere når selvtilliten vokser.

– Det er ikke særlig hyggelig dersom du har havnet i bakleksa rundt juletider.

– Liverpool har fått hjemmekamper på Boxing Day og den 30. desember, og deretter tar de den korte turen til Burnley like over nyttår. Det fine med disse kampene er at verken spillere eller fans må reise langt i familiehøytiden som julen er, selv om det er en tøff periode med trening og mange kamper, avslutter McAllister.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]