Se hvem Hendo mener er den mest profesjonelle spilleren

Jordan Henderson avslører hvem av sine lagkamerater han anser som den mest profesjonelle og dedikerte spilleren.

5. apr 2017 kl 16.45 Einar Kvande

Liverpool-kaptein Jordan Henderson trekker frem Lucas Leiva som mannen som setter standarden for profesjonell oppførsel som fotballspiller.

Lucas, som er den spilleren som har vært lengst i Liverpool FC, har bare fått sju kamper fra start og ti innhopp fra benken i Premier League denne sesongen, men leverte en svært godt kamp sentralt på midtbanen mot Everton i helgen.

Gode holdninger

Lagkaptein Henderson hyller 30-åringen i matchprogrammet foran kveldens kamp mot Bournemouth.

– Alle som kommer til Liverpool FC, uavhengig av alder, status og erfaring, som er ute etter en rollemodell som går foran som et eksempel til etterfølgelse, trenger ikke se lenger enn til Lucas Leiva, mener Hendo.

ÅRSBESTE?
ÅRSBESTE?  Lucas Leiva var veldig god mot Everton.

– Merseyside-derbyet i helgen var en påminnelse for alle om hvorfor han har vært, og fortsatt er, så verdifull for denne klubben. Det er han som setter standarden når det gjelder profesjonalitet og gode holdninger, og som personifiserer hva det vil si å være en Liverpool-spiller.

Lucas kom til Liverpool fra Gremio for 5 millioner pund i 2007. Han har spilt for de røde i ti år, og står bokført med 339 kamper.

– I garderoben er det ingen som nyter mer respekt. Han har tid til alle spillerne i klubben, og deler av sine erfaringer for å hjelpe enkeltspillere og laget når det trengs.

Beholder trolig plassen

Med Henderson fortsatt ute med skade er det sannsynlig at Lucas beholder plassen sentralt på midtbanen mot Bournemouth.

– Innsatsen hans på lørdag oppsummerer hva han står for. Det spiller ingen rolle for ham om det er Plymouth på bortebane en kald januarkveld eller fullt hus på Anfield i solskinnet i et Merseyside-derby. Han yter alltid maksimalt.

– Innsatsen hans verdsettes høyt av hans lagkamerater. Han går foran som et eksempel til etterfølgelse for alle i klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]