Slet i januar i fjor også

Januar har vært en mager måned for Liverpool. Vi har sett på hvordan laget har gjort det på nyåret de siste sesongene.

23. jan 2017 kl 09.16 Arve Vassbotten

Fortsatt gjenstår tre kamper av en meget hektisk januar-måned for Liverpool. Men året har startet svakt for de røde, som kun står med én fattig seier på årets seks første kamper.

Eneste seieren kom mot League Two-laget Plymouth i omkampen i FA-cupens tredje runde.

Fortsatt gjenstår den andre kampen i semifinalen i ligacupen mot Southampton, FA-cupkamp mot Wolverhampton og seriekamp mot Chelsea 31. januar før måneden er over.

Da er det spilt hele ni kamper i januar for Liverpools del, fasiten i serien til nå er to uavgjort og et tap, før Chelsea-kampen.

Til nå i ligaen i januar er det tatt 2 poeng og et snitt på 0,666. Om det blir seier mot Chelsea, vil Liverpool ha kapret 5 poeng og fått et snitt på 1,25 poeng per kamp i Premier League.

Januar 2016

Også i januar 2016 ble det spilt ni kamper for Liverpools del. I serien ble det 2-0 tap for West Ham, uavgjort 3-3 mot Arsenal, tapt mot Man Utd med 0-1 og seier 4-5 mot Norwich. Altså 1 seier, 1 uavgjort og 2 tap.

Også da ble det spilt to semifinaler i ligacupen. Motstander var Stoke, og oppgjørene ble avgjort på straffer etter 0-1 seier borte og 0-1-tap hjemme. Da, som nå, måtte Liverpool gjennom to kamper i FA-cupens tredje runde. Første med 2-2 mot Exeter borte, og så med 3-0-seier hjemme. Måneden ble avsluttet med 0-0 mot West Ham i FA-cupen.

I 2015-2016-sesongen endte januar med 4 poeng i serien, og snitt på 1. poeng per kamp.

Januar 2015

I 2014-2015 var januar langt bedre i seriesammenheng for Liverpool med 3 seire og en uavgjort. Den gang ble det seier mot både Sunderland og Aston Villa borte, og mot West Ham hjemme, og uavgjort mot Leicester på Anfield.

Liverpool vant den gang første kamp i FA-cupen mot AFC Wimbledon med 1-2, og spilte så 0-0 mot Bolton i neste runde. Chelsea var motstander i ligacupens semifinale det året, og Liverpool tapte den etter 1-1 på Anfield og 1-0 tap i ekstraomgangene i returoppgjøret på Stamford Bridge.

I ligaen ble det 10 poeng og snitt på 2,5 per kamp.

Januar 2014

I den forrige sesongen Liverpool jaget ligagullet i 2013-2014 ble det bare spilt 6 kamper i januar, siden Liverpool da ikke var i semifinalen i ligacupen. I serien ble det tre seire mot Hull, Stoke og Everton og en uavgjort mot Aston Villa. I FA-cupen ble det seier mot Oldham og Bournemouth.

I ligaen 10 poeng og snitt på 2,5 per kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]