Vurdering av Dominic Solanke:Solanke involvert i to scoringer for England

Med Dominic Solanke på laget vant England U20 2-1 mot Costa Rica og er klare for kvartfinalen i VM.

31. mai 2017 kl 12.15 Torbjørn Flatin

Vurdering av Dominic Solanke: Etter en 1.omgang hvor han ikke var veldig mye involvert så en mer til Solanke etter pause, og spesielt de første 20 minuttene etter hvilen da han også var involvert i 2-0 målet. Rask, bevegelig og spillbar kan en forstå at det er en spiller etter Jürgen Klopps hjerte. Han er både en tilrettelegger og avslutter, selv om en så lite til det siste i dag. Han arbeider hardt og en merker seg at han ble værende på banen i hele kampen for England selv om han fikk et par kraftige smeller drøyt halvveis ut i den siste omgangen, som tyder på manageren ser på ham som en rutinert og pålitelig spiller. England har et godt lag, for Solanke har med seg Everton-duoen Lookman og Calvert-Lewin i fremste rekke og de vil ha ambisjoner om å komme langt. En kan forstå at spillere som Ejaria og Ojo sliter med å få plass på dette mannskapet. Neste test er kvartfinale mot enten Mexico eller Senegal førstkommende mandag.

89.minutter - Costa Rica reduserer på et høyst tvilsomt idømt straffespark etter at et England går i skulderen til en engelskmann.

72.minutter - Solanke får en ny trøkk, denne gang mye kraftigere i et sammenstøt med keeper etter at han dristig har gått inn i en duell like ved målstreken. Tydelig litt rystet går han av banen ved egen hjelp, og fortsetter kampen.

69.minutter - Salinas hos Costa Rica får gult kort for å albue mot Solanke i en hodeduell.

63.minutter - Solanke starter angrepet som gir England 2-0 da han vinner en hodeduell på midtstreken som får Calvert-Lewin på sprang framover. Han finner sin Everton-kollega Lookman som kan sette inn sin andre for dagen. Dette går mot kvartfinale for engelskmennene.

56.minutter - Den kommende spissen til Liverpool begynner virkelig å bli varm i trøya(!) Han forserer framover sentralt og spiller en god ball ut til høyre, men England som kommer stadig nærmere 2-0 får ikke avsluttet angrepet skikkelig.

55.minutter - Dominic snapper opp ballen ute ved hjørnet av 16-meteren, vender fint innover og sender ballen noen centimetere utenfor det bortre krysset.

54.minutter - Dominic Solanke kommer seg fint fri på venstresiden, men treffer ikke helt på innlegget som må gjøres i fart med "feil" fot.

1.omgang: Den langbente spissen har blitt godt pakket inn på topp, men har fått vist fram noen fine touch. Etter en nokså tett første halvtime har England tatt over og begynt å skape sjanser. Solanke har prøvd å bevege seg både litt ute på sidene og skifte plass med Calvert-Lewin, men får forhåpentligvis mer kontakt med ballen i 2.omgang.

44.min - Spisspartner Calvert-Lewin kommer seg helt ned til dødlinja, Solanke er fri helt alene foran mål, men Calvert-Lewin for ikke sendt ballen forbi keeper.

34.min - Lookman, en av fire spillere fra Everton, får vendt opp i feltet etter et innlegg fra høyre, og den lille venstrekanten setter inn 1-0 for England. Solanke tidlig involvert i angrepet med pasningen ut til den fremadstormende backen.

26.min - Fin touch fra Solanke da han er med på et veggspill som er starten på et farlig angrep for England.

18.min - Solanke får ballen like utenfor 16-meteren, drar seg fint inn i feltet men innlegget går i en motstander og ut til corner.

15.min - Liverpools nye spiss har vært lite involvert så langt i en tett og sjansefattig, men får et mottak inne i feltet med ryggen mot mål. En forsvarer får en tå på ballen ut til corner.

England møter kl 13.00 Costa Rica i åttendelsfinale i VM for U20-landslag.

Dominic Solanke starter på topp for engelskmennene, mens Ovie Ejaria og Sheyi Ojo er på benken.

Eurosport i Norge prioritere tennis, slik at en må ha Eurosport Player for å kunne se kampen. Vi kommer til å rapportere hvis det skjer noe spesielt, og ha en sluttrapport med vurdering av Liverpools første sommerkjøp.