BRILJERTE:  Philippe Coutinho var kampens store spiller og Daniel Sturridge markerte seg da Liverpool hamret West Ham i stykker forrige helg.

– Spiller med mer frihet når Sturridge er med

Jan Mølby håper Liverpool stiller uforandret i ligaavslutningen på søndag.

Én seier er alt de røde mangler for å innkassere sin første topp-fire-plassering siden andreplassen for tre år siden. Den muligheten blir servert mot Middlesbrough på Anfield.

«Dette må da være en så ideell siste kamp som mulig», skriver klubblegenden Jan Mølby i sin faste spalte i Liverpool Echo.

«Tar ingenting for gitt»

Boro, nest sist og allerede ferdig nedrykket, jakter på sin første seier foran The Kop siden 1976. «Et lag som er nede og ikke har noe å spille for, og et lag som kjemper for livet. Men vi tar ingenting for gitt», legger Mølby til.

«Tålmodighet vil være viktig fordi det ikke finnes noen garantier, og jeg er klar over at vi har slitt i noen hjemmekamper.»

Liverpool har vunnet alle sine fire siste bortekamper, men på Anfield har laget nå spilt tre kamper uten seier siden jubelscenene i Merseyside-derbyet i begynnelsen av april.

Fire dager senere sikret Joshua King ett poeng for Bournemouth, før Christian Benteke ble helten da Crystal Palace vant der to uker senere. Nå er det snart to uker siden Southampton fikk med seg 0–0.

Tror spillerne er avslappet

Samtidig har formen vokst stort siden den mørke perioden på nyåret. Siden tapet borte mot Leicester i februar er smellen mot Palace det eneste tapet på elleve kamper.

«Det Liverpool har gjort de siste ukene, er å ta én kamp om gangen. Når det ble klart at det ikke ville bli en tittelkamp, har de bare prøvd å ta så mange poeng som mulig», skriver Mølby. Han tror spillerne vil være avslappet under press mot Boro. «Jürgen Klopp har klart å roe dem ned, og de tar hver kamp som den kommer.»

Spesielt oppturen mot West Ham sist ga spillerne mersmak, tror dansken. Uten Roberto Firmino i troppen sørget rødtrøyene for sin største borteseier i ligaen denne sesongen med 4–0.

Mølby forklarer at han var nervøs før oppgjøret etter å ha overvært West Hams seier over Tottenham ni dager tidligere.

«Men så fort vi kom foran, så vi ut til å spille med mye mer frihet, og vi spilte veldig bra. Motivasjonen var helt klart en stor faktor, ettersom de ikke hadde mye å spille for. De manglet noen spillere, men presset var på oss før kampen.»

– Liverpools viktigste

Klopps mannskap fremsto minst like bra fremover som de har gjort på sitt beste på Anfield i 2017, mener Mølby.

«Nøkkelspillere gjorde det de måtte. Philippe Coutinho påminnet alle om kvaliteten han besitter. Han utgjør alltid forskjellen for oss, og har denne herlige måten å passere spillere på som om de ikke engang er der.»

«Og han har bidratt med flere og flere mål denne sesongen. Jeg hadde en følelse i begynnelsen av sesongen av at han ville bli Liverpools viktigste spiller, og det har han vært», slår Mølby fast.

«Forsvarslinja vår var veldig bra og sto høyt, og Daniel Sturridge – når han spiller, hvis du gir man muligheten – scorer. Han har spilt bedre kamper, men plassen han tar, er så viktig. Involveringen hans tillot oss å spille med mer frihet.»

«Hvorfor endre på et lag som vinner?»

Foran møtet med Middlesbrough regnes fortsatt Firmino som tvilsom, men Mølby mener det ikke bør være et problem. Klopp kommer med siste nytt om skadesituasjonen på sin pressekonferanse fredag.

«Men bare tenk, og jeg vet det er litt gammeldags, hvorfor endre på et lag som vinner? Ikke bare vant vi, men vi spilte vel så godt som vi har gjort på en stund», fortsetter Mølby.

Selv om tålmodighet kan bli en sentral brikke på søndag, tror mannen med 292 kamper for Liverpool at merseysiderne vil vinne komfortabelt dersom gjennombruddet kommer tidlig i kampen.

«Dersom Aitor Karanka fortsatt hadde vært manager der, ville jeg vært litt bekymret.» Mølby forklarer det med at midlertidig manager Steven Agnew har forsøkt å strekke ut laget og spille mer offensivt i den desperate jakten på en fornyet plass, men uten å lykkes.

«De har selvfølgelig kvalitet, ellers ville de ikke vært i Premier League, men jeg følte fra dag én at de ikke ville være gode nok denne sesongen.»

Alt tatt i betraktning: Liverpool er enorme favoritter, selv om de har slitt mot mange lag langt nede på tabellen.

«Champions League er stedet vi ønsker å være. Det kan være i kvalikrundene, men det er der vi vil være», skriver Mølby. «Dette er hvorfor du kommer til Liverpool.»

Daniel Sturridge

Should he stay or should he go?

Skader og mål har preget Sturridge sin Liverpool-karriere. Bør han få en ny sesong i rødt?

– Jeg har et godt forhold til manageren

Daniel Sturridge gleder seg til ligaavslutningen mot Middlesbrough, og håper å starte sin andre kamp på rad.

Se de fire scoringene på nytt her

Her er høydepunktene fra Liverpools overkjøring av West Ham.

Philippe Coutinho

Lovren er topp 10 på midstopper-kåring

Liverpool har tre spillere som er nevnt i CIES’ analyse av Europas beste fotballspillere.

– Barcelona er ikke interessert i Coutinho

Det hevdes at Barcelona har andre spillere i tankene.

– Coutinho var den store forskjellen på lagene

Liverpool-forsvaret med Dejan Lovren i spissen holdt nullen på London Stadium, men kroaten er ikke i tvil om hvem som var showets stjerne.

Jan Mølby

«Burnley vil ikke gå i Arsenal-fella»

Jan Mølby mener Arsenal gjorde en rekke feil som mindre lag ikke gjør mot Liverpool.

– Champions League er ingen trøstepremie

Jan Mølby mener Liverpool er bedre enn Man Utd og Arsenal, og tror Wengers krise bare blir større framover.

«Gi Sturridge en sjanse til»

Jan Mølby mener at Daniel Sturridge også bør starte mot Wolves på lørdag, og at han fortsatt har kapasitet til å score mål for Liverpool.

Middlesbrough

Hvor mye betyr Anfield på søndag?

Før vi skal bite negler på søndag kan vi reflektere litt over betydningen av hjemmebane i år.

Unødig merkelapp

Jürgen Klopp liker ikke at Middlesbrough-kampen har fått merkelappen «cupfinale».

– Må vise hvor mye vi ønsker det

Sisteskansen er forberedt på en «rar» kamp mot ferdig nedrykkede Middlesbrough.

comments powered by Disqus 
Siste Til vår nyhetsoversikt
24.05.2017 kl 17:25

– I beste fall har jeg nye spillere til preseason

Selv om spillerne tar ferie når Liverpool er tilbake fra Australia på fredag, har Jürgen Klopp mye å gjøre de neste ukene.

+
24.05.2017 kl 15:48

– Herlig med 72 000 røde på tribunene

Dejan Lovren var fornøyd med de 45 minuttene han fikk på banen i 3-0 seieren over Sydney FC.

+
24.05.2017 kl 15:21

Mainz bekrefter at fysioterapeut slutter seg til Liverpool

Christopher Rohrbeck er navnet på Liverpools nye fysioterapeut.

+
24.05.2017 kl 14:49

– Den mest slitsomme reisen jeg har hatt

Jürgen Klopp innrømmer at den lange reisen til Australia har vært tøff for hans tropp.

+