BRILJERTE:  Philippe Coutinho var kampens store spiller og Daniel Sturridge markerte seg da Liverpool hamret West Ham i stykker forrige helg.

– Spiller med mer frihet når Sturridge er med

Jan Mølby håper Liverpool stiller uforandret i ligaavslutningen på søndag.

Én seier er alt de røde mangler for å innkassere sin første topp-fire-plassering siden andreplassen for tre år siden. Den muligheten blir servert mot Middlesbrough på Anfield.

«Dette må da være en så ideell siste kamp som mulig», skriver klubblegenden Jan Mølby i sin faste spalte i Liverpool Echo.

«Tar ingenting for gitt»

Boro, nest sist og allerede ferdig nedrykket, jakter på sin første seier foran The Kop siden 1976. «Et lag som er nede og ikke har noe å spille for, og et lag som kjemper for livet. Men vi tar ingenting for gitt», legger Mølby til.

«Tålmodighet vil være viktig fordi det ikke finnes noen garantier, og jeg er klar over at vi har slitt i noen hjemmekamper.»

Liverpool har vunnet alle sine fire siste bortekamper, men på Anfield har laget nå spilt tre kamper uten seier siden jubelscenene i Merseyside-derbyet i begynnelsen av april.

Fire dager senere sikret Joshua King ett poeng for Bournemouth, før Christian Benteke ble helten da Crystal Palace vant der to uker senere. Nå er det snart to uker siden Southampton fikk med seg 0–0.

Tror spillerne er avslappet

Samtidig har formen vokst stort siden den mørke perioden på nyåret. Siden tapet borte mot Leicester i februar er smellen mot Palace det eneste tapet på elleve kamper.

«Det Liverpool har gjort de siste ukene, er å ta én kamp om gangen. Når det ble klart at det ikke ville bli en tittelkamp, har de bare prøvd å ta så mange poeng som mulig», skriver Mølby. Han tror spillerne vil være avslappet under press mot Boro. «Jürgen Klopp har klart å roe dem ned, og de tar hver kamp som den kommer.»

Spesielt oppturen mot West Ham sist ga spillerne mersmak, tror dansken. Uten Roberto Firmino i troppen sørget rødtrøyene for sin største borteseier i ligaen denne sesongen med 4–0.

Mølby forklarer at han var nervøs før oppgjøret etter å ha overvært West Hams seier over Tottenham ni dager tidligere.

«Men så fort vi kom foran, så vi ut til å spille med mye mer frihet, og vi spilte veldig bra. Motivasjonen var helt klart en stor faktor, ettersom de ikke hadde mye å spille for. De manglet noen spillere, men presset var på oss før kampen.»

– Liverpools viktigste

Klopps mannskap fremsto minst like bra fremover som de har gjort på sitt beste på Anfield i 2017, mener Mølby.

«Nøkkelspillere gjorde det de måtte. Philippe Coutinho påminnet alle om kvaliteten han besitter. Han utgjør alltid forskjellen for oss, og har denne herlige måten å passere spillere på som om de ikke engang er der.»

«Og han har bidratt med flere og flere mål denne sesongen. Jeg hadde en følelse i begynnelsen av sesongen av at han ville bli Liverpools viktigste spiller, og det har han vært», slår Mølby fast.

«Forsvarslinja vår var veldig bra og sto høyt, og Daniel Sturridge – når han spiller, hvis du gir man muligheten – scorer. Han har spilt bedre kamper, men plassen han tar, er så viktig. Involveringen hans tillot oss å spille med mer frihet.»

«Hvorfor endre på et lag som vinner?»

Foran møtet med Middlesbrough regnes fortsatt Firmino som tvilsom, men Mølby mener det ikke bør være et problem. Klopp kommer med siste nytt om skadesituasjonen på sin pressekonferanse fredag.

«Men bare tenk, og jeg vet det er litt gammeldags, hvorfor endre på et lag som vinner? Ikke bare vant vi, men vi spilte vel så godt som vi har gjort på en stund», fortsetter Mølby.

Selv om tålmodighet kan bli en sentral brikke på søndag, tror mannen med 292 kamper for Liverpool at merseysiderne vil vinne komfortabelt dersom gjennombruddet kommer tidlig i kampen.

«Dersom Aitor Karanka fortsatt hadde vært manager der, ville jeg vært litt bekymret.» Mølby forklarer det med at midlertidig manager Steven Agnew har forsøkt å strekke ut laget og spille mer offensivt i den desperate jakten på en fornyet plass, men uten å lykkes.

«De har selvfølgelig kvalitet, ellers ville de ikke vært i Premier League, men jeg følte fra dag én at de ikke ville være gode nok denne sesongen.»

Alt tatt i betraktning: Liverpool er enorme favoritter, selv om de har slitt mot mange lag langt nede på tabellen.

«Champions League er stedet vi ønsker å være. Det kan være i kvalikrundene, men det er der vi vil være», skriver Mølby. «Dette er hvorfor du kommer til Liverpool.»

Del

Daniel Sturridge

05.05.2018 18:13

Sturridge bidro til at Liverpool beholdt 3.plassen

Innbytter Daniel Sturridge var involvert da West Bromwich scoret et sent seiersmål hjemme mot Tottenham.

20.04.2018 23:59

Venter til sommeren med Sturridge-avgjørelse

Spissen har opplevd en frustrerende vinter og vår på utlån hos West Bromwich.

23.03.2018 23:48

Sturridge kan bli spilleklar etter landslagspausen

Den utlånte spissen har kun spilt 78 minutter for West Brom.

Philippe Coutinho

29.12.2017 19:46

Ronaldo ut mot Barças «behandling» av brasser

08.12.2017 16:04

Lallana trener med laget i ettermiddag

02.03.2018 18:18

– Vi er mer uforutsigbare uten Philippe Coutinho

Jürgen Klopp med interessante betraktninger om livet etter Philippe Coutinho.

Jan Mølby

27.10.2017 08:50

Brannfakkel fra Mølby:– Start med Ward og lån ut Karius

Jan Mølby mener Danny Ward nå er Jürgen Klopps beste keeperalternativ mot Huddersfield.

15.09.2017 09:40

– For stor tro på spillerne eller stahet?

Jan Mølby mener Klopp fortsatt ikke har tatt tak i et par av problemene han arvet fra Brendan Rodgers.

10.03.2017 08:44

«Burnley vil ikke gå i Arsenal-fella»

Jan Mølby mener Arsenal gjorde en rekke feil som mindre lag ikke gjør mot Liverpool.

Siste Til vår nyhetsoversikt
25.06.2018 kl 09:05

Nekter for at Salah vil trekke seg fra landslagsspill

Det egyptiske fotballforbundet avviser at det er en konflikt, men Salahs agent nører opp under påstandene på Twitter.

+
25.06.2018 kl 07:17

Åpner for at Nabil Fekir blir i Lyon

På to dager kobler Lyon-president Jean-Michel Aulas Fekir til Manchester United, og hinter til at spilleren kan signere ny kontrakt.

+
24.06.2018 kl 18:05

Salah skal vurdere landslagsexit

Mohamed Salah skal være på kant med det egyptiske fotballforbundet og vurderer å trekke seg fra landslagsspill etter VM.

+
24.06.2018 kl 17:32

Naby Keita med nr 8

Liverpools nyervervelse til £53M skal ha bedt om å få overta nummeret til Steven Gerrard.

+