NEDRYKK:  Etter 3-0-tapet mot Chelsea på Stamford Bridge ble det klart at Middlesbrough må spille neste sesong i Championship. På veien har de bare scoret 27 mål – Coutinho, Lallana og Firmino har til sammen 30.

Før kamp i motstanderleiren:– Spiller som et Championship-lag

TV 2-ekspert slakter Middlesbroughs forsøk på å beholde plassen.

– Kampen mot Chelsea var noe av det mest skuffende jeg har sett av et desperat lag. De la seg med halen i været, og det var fritt frem for motstanderen. De kan gjøre seg vanskeligere å slå enn det. Hvert fall den kampen var godt nytt for Liverpool, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller. 

Middlesbrough sparket sin manager, Aitor Karanka, i midten av mars. Siden har de bare vunnet én kamp. Borte har de ikke vunnet en eneste, noe de heller ikke har gjort i hele 2017. 

– Formen deres er dårlig. De spiller rett og slett som et Championship-lag. Siden de sparket Karanka har de ikke vært håpløse, men det har heller ikke vært noen tegn til bedring. Jeg vil ikke nødvendigvis si at de har blitt dårligere, men sparkingen var hvert fall ikke vellykket, konstaterer Stamsø Møller. 

Tannløse fremover 

Med 27 mål har Middlesbrough scoret færrest i ligaen. Bare ti av dem har kommet på bortebane, noe som er nest dårligst i ligaen. De åtte siste bortekampene har de bare scoret i én.

– De er altfor lite farlige fremover. Det er vanskelig å peke ut styrkene deres, for de er et av de minst farlige lagene som finnes, mener TV 2-eksperten. 

– Men det vil jo alltid være farlig med kontringer, legger han til. 

Der søndagens gjester har sviktet fremover på banen, har de tettet bedre igjen bakover. Med 50 mål sluppet inn er det kun lag på øvre halvdel som har bedre tall å vise til.

– Etter hvert har de også blitt litt slappe bakover, men de er egentlig ikke så verst i forsvar. Stopperne er gode, men backene er fryktelig dårlige. På sentral midtbane har de harde, men trege, spillere. De kommer til å slite dersom det går fort gjennom midten eller Liverpool får gjennombrudd på kantene, spår han. 

Stamsø-Møller tror på et kampbilde der Liverpool dominerer ballbesittelsen mot et dypt Middlesbrough-forsvar. 

– Liverpool må satse på å spille seg gjennom ledd oftere. Etter Mané ble skadet har de vært kjedelige å se på. Mot West Ham var det så åpent at de bare måtte score, men nå blir det antageligvis ikke det. De må være mer oppfinnsomme. 

BEST:  Supporterleder Henrik M. Høyer trekker frem Ben Gibson som sesongens beste spiller. – Han har vært veldig bra. Han er en lokal spiller som blør for drakten. Marten de Roon har også vært veldig bra på midtbanen, sier Høyer.

Keeper-trøbbel 

Den tidligere Barcelona-keeperen Victor Valdés kommer til å bli testet før kamp, ifølge premierinjuries.com.Sannsynligvis er det amerikanske Brad Guzan som vokter buret. 

– Guzan er en dårligere keeper. Kortere rekkevidde, litt dårligere med beina, og litt dårligere i feltet. Han er lettere å score på. Valdés har vært en av deres tre beste spillere, og det er ikke Guzan, sier Stamsø-Møller. 

Middlesbroughs supporterleder, Henrik M. Høyer, er enig i at laget er svekket på keeperplass. 

– Guzan er helt klart over toppen som fotballspiller. Jeg ville heller hatt Konstantopoulos i mål, som stod forrige sesong i Championship, selv om han nærmer seg 40. Guzan er rett og slett ikke god nok, konstaterer Høyer. 

Parkerer bussen 

Mot Liverpool forventer også supporterlederen at Middlesbrough kommer til å legge seg svært dypt. 

– Jeg vil si at vi parkerer bussen til tider, selv om vi prøver å kjøre overgangene. Vi ligger alltid og venter på motstanderen. Når vi spiller mot topplagene passer den stilen veldig bra, fordi vi blir presset uansett. Den stilen nytter ikke når vi må vinne kamper, sier Høyer. 

– Jeg ser for meg en 1-1-kamp dersom Liverpool ikke klarer å putte tidlig. Vi kommer til å få noen sjanser på overganger, tingen er bare om vi klarer å utnytte dem. Hvis Liverpool scorer tidlig og fortsetter å presse, kan det fort bli 4-0, spår supporterlederen.

Høyer hadde trodd Steve Agnew skulle forandre noe offensivt da han tok over laget i mars. 

– Det går stort sett i det samme som tidligere. Han har for eksempel brukt mange av de samme spillerne. I forhold til stemningen i garderoben trengte vi kanskje noe nytt, men det fikk vi ikke. Vi burde fått inn en manager med litt mer erfaring, og som ville tilpasset spillestilen til motstanderen.

SCORET:  Patrick Bamford scoret i sin første ligastart for Middlesbrough etter overgangen i januar. Danske Viktor Fisher slo den målgivende pasningen, i sin første ligastart siden desember.

I januarvinduet hentet de angrepsspilleren Patrick Bamford, som blant annet scoret 17 mål for dem på utlån i 2014/15-sesongen. Siden har han bare startet én ligakamp – forrige kamp mot Southampton, da de allerede hadde rykket ned. 

– Bamford er en ordentlig måljeger, og kan muligens bli en joker på Anfield.  Liverpool bør se opp for at vi kommer til å prøve en del nye spillere, som for eksempel Viktor Fischer. Det kan være de får litt mer spillerom offensivt i denne kampen enn de vanligvis ville fått, spekulerer Høyer. 

Han håper de kan gi mer støtte til toppscoreren, Álvaro Negredo. 

– Negredo er en spiller i verdensklasse, men han har ikke hatt de beste spillerne rundt seg denne sesongen. Forhåpentligvis kan han få litt mer støtte her, avslutter han.