Spør ikke Klopp om Wembley-tips

Huddersfield og Klopps nære venn kjemper om opprykk til Premier League i ettermiddag.

29. mai 2017 kl 11.45 Marius Rabben

Championship-laget, som har Liverpool-utlånte Danny Ward i mål, fullfører den imponerende sesongen sin med en prestisjefull opprykksfinale mot Reading på Wembley klokka 16.

Det blir andre gang klubbens tyske manager, David Wagner, som var Jürgen Klopps forlover, besøker nasjonalarenaen.

Gikk glipp av Dortmunds CL-finale

– Jeg hadde den individuelle høringen min der, etter hendelsen mot Leeds, ler han under pressekonferansen før kampen, og sikter til en situasjon i februar hvor han ble belønnet med 6 000 pund i bot og to kampers karantene for en krangel med Garry Monk på sidelinja.

– Det er den eneste gangen jeg har vært der, sier han, ifølge Yorkshire Post.

Klopp tok Borussia Dortmund til Champions League-finalen på Wembley i 2013, men Wagner, som da var hovedtrener for tyskernes andrelag, nøt fridager.

– Borussia Dortmund var der, men jeg var dessverre på ferie. Jeg bestilte ferien fire måneder i forveien – ingen forventet at vi skulle komme til finalen – og jeg kunne ikke endre på det.

De gulkledde tapte finalen mot Bayern München. For Klopp var utfallet det samme etter at han ledet Liverpool til ligacupfinalen mot Manchester City forrige sesong.

Klopp heier på Huddersfield i dag

Nå står Wagner overfor muligheten til å gjøre det kompisen ikke har klart. 45-åringen spør ikke Liverpool-manageren om tips før den store kampen.

– Nei, for han har ikke hatt suksess der, sier Wagner, før han bryter ut i sin karakteristiske latter.

– Vi har ikke snakket om Wembley. Vi pratet sammen etter semifinalen, og jeg vet at han heier på oss i finalen, legger Wagner til.

Siden opprykket fra League One i 2012 har Huddersfield blitt nummer 19, 17, 16 og 19 i Championship før denne sesongen. I den første fulle sesongen med Wagner endte West Yorkshire-klubben på 5. plass med hele 81 poeng, og keeper Ward ble helten da de beseiret Sheffield Wednesday på straffer i semifinalen.

– Selv jeg, som tysker, vet hvor stort det er å spille på Wembley. Sammen med Maracanã (i Rio de Janeiro, journ. anm.) er det nok det største, mest tradisjonsrike stadionet man kan bli involvert i som spiller og manager. Og nå står vi overfor en viktig kamp der.

Opprykksfinalen mot Reading vises direkte på Eurosport Norge, med studiosending fra klokka 15.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]