Avisene hyller Mané og Liverpool:«Tempoet fra første del av sesongen var tilbake»

De røde fremsto ugjenkjennelige fra det som ble vist forrige helg. Dette skriver avisene etter Spurs-kampen.

12. feb 2017 kl 14.06 Marius Rabben

«Akkurat i tide til Valentinsdagen ble kjærligheten fornyet. All uroen de siste ukene ble glemt da Liverpool lappet ting sammen i stil med en stilfull triumf over Tottenham.»

Ordene kommer fra James Pearce i Liverpool Echo, som mener oppvisningen ikke bare fikk Anfield-publikumet til å smile igjen, men som bidro til etterlengtet håp og tro.

Perfekt respons

«De fikk supporterne sine til å tro igjen med en kjærkommen første seier i Premier League i 2017. Det var fullt fortjent der Liverpool produserte den perfekte responsen til det elendige tapet mot ydmyke Hull City. De var ugjenkjennelige.»

Overskriftene prydes av tomålsscorer Sadio Mané, etter å ha terrorisert Tottenhams venstreside og avgjort storkampen i løpet av kort tid.

«For 34 millioner pund føltes han litt overpriset da han kom fra Southampton, men nå setter Anfield pris på det som gjør ham verdifull», skriver Jonathan Northcroft i The Times.

«To mål på to minutter fra senegaleseren, i løpet av det første kvarteret, definerte en hektisk kamp og endte trolig Tottenhams tittelsjanser. Arbeidskapasitet og besluttsomhet sørget for at Mauricio Pochettinos spillere fikk et respektabelt resultat, men Liverpool – og Mané – kunne ha scoret flere.»

Krise? Hvilken krise?

David Maddock i Mirror synes det nå er vanskelig å forstå hvordan merseysiderne hadde rotet seg inn i en krise før oppgjøret.

«Liverpool ville ikke vært flattert med 5–0 til pause, da deres knusktørre januar var tilbakelagt med en prestasjon som ikke var mindre enn en fest.»

«Man lurer på hva alt det smertefulle dreier seg om når Liverpool spiller som de gjorde i første omgang. De var knusende gode, og det får en til å lure på hvorfor i h*vete de har kommet inn i en nær krisesituasjon i januar?»

«Dersom de røde kan plukke Spurs fra hverandre så fullstendig, så bør ikke lag som Sunderland, Swansea, Hull, selv Southampton, kunne skape problemene de gjør, til tross for at de forsvarer seg dypt og kveler dem.»

Med 2–0 før tjue minutter var passert slet formsterke Tottenham med det meste ut omgangen. Etter pause brukte Liverpool mer krefter på forsvarsarbeidet, men slapp ikke gjestene til sjanser.

X-faktoren

«For Liverpool føltes dette nødvendig, den første seieren på seks kamper, og den første over et toppserielag i 2017. Tempoet, intensiteten fra første del av sesongen var tilbake», skriver The Times.

«Mané var ikke den eneste faktoren. Adam Lallana og Roberto Firmino var tilbake i form, Jordan Henderson var bunnsolid, og Joël Matips trygghet var viktig. Men han var definitivt Klopps x-faktor.»

«Fra avspark staket Klopps backrekke ut dristige posisjoner oppe på midtbanen, og hans seks fremste svermet rundt Spurs i deres territorium. Da Mané var i Afrikamesterskapet, savnet Liverpool sårt den direkte tilnærmingen han bidrar med til kontringer. Her var den tilbake igjen.»

«Godt nyttår, endelig, til Jürgen Klopp», skriver Sam Wallace i Telegraph. «Den dystre ligaformen i 2017 har til slutt fått en opptur med Liverpools første seier siden tampen av desember, og et glimt av håp for fremtiden i form av den sensasjonelle Sadio Mané.»

Årets første Spurs-tap

Sjansebonanzaen i første omgang satte standarden for Liverpool-spillerne, mener han, og kun en god Hugo Loris sørget for at det ikke var større sifre.

«Det ga Klopps lag tropen på at de kunne vinne denne kampen, og deres harde løpsarbeid sørget for at Tottenham aldri fikk satt i gang jakten på et comeback.»

Resultatet var londonernes første nederlag etter årsskiftet. «Mauricio Pochettinos menn, som ankom etter elleve ubeseirede kamper, ble utkjempet og utspilt til å se sitt langvarige tittelhåp falle i grus», skriver Pearce.

«Dette var dagen da Liverpool endelig fant tilbake til stilen sin.»

«For en forskjell ei uke utgjør. Liverpools sesong har fått livets kyss.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]