– Topper ikke ønskelista til Juventus

Sommervinduet handler i stor grad om å bygge videre på spillerstallen, og ikke selge unødvendig, forklarer journalist Melissa Reddy.

12. jun 2017 kl 17.55 Marius Rabben

Godt inne i Premier Leagues sommerferie og silly season er det ingen dager med pause i ryktebørsene. Sagaen om Virgil van Dijk er tilsynelatende over, men jakten på nye navn i alle lagdeler preger supporterne foran en sesong med etterlengtet europacupfotball på Anfield.

Klubbens største stjerne, som skal lede Brasil som kaptein tirsdag, må stadig svare avvisende på spørsmål om Barcelona, og hva vil egentlig skje med «rotasjonsspillere» om de røde vifter høyt med sjekkheftet og sprenger egne overgangsrekorder?

I en spørrerunde via Facebook forteller Goal.com-journalist Melissa Reddy, som er nettstedets korrespondent for Liverpool FC, at det vil komme noen salg, men at fokuset er å beholde stammen og styrke den.

Lite overraskende ligger Mamadou Sakho (27), Lucas Leiva (30) og Alberto Moreno (24) an til å bli solgt. Sistnevnte skal være ønsket av AC Milan og Inter, ifølge Reddy, men ønsker selv en retur til spansk fotball. Lucas håper å reise hjem til Grêmio, mens Sakho har en rekke interesserte klubber.

Reddy tror heller ikke Lazar Markovic (23) har noen fremtid i klubben, som hentet ham for 20 millioner pund fra Benfica i 2014. «Du kan si at han ikke har fått en fair mulighet, men jeg tror han bare ikke har vist nok», skriver Reddy.

HVOR GÅR VEIEN VIDERE?
HVOR GÅR VEIEN VIDERE?  Melissa Reddy tror ikke Lazar Markovic har noen fremtid på Anfield. Serberen har vært på utlån i Sporting CP og Hull City det siste året.

Ønsker å beholde Can

En snau uke foran sommerens Confederations Cup, også kjent som «prøve-VM», har ikke Emre Can (23) signert noen forlengelse med de røde, og Champions League-finalist Juventus har tyskeren på radaren. Men han skal ikke være førstevalget til Serie A-mesterne.

«Emre Can er et av midtbanealternativene Juventus vurderer, men han topper ikke lista deres», skriver Reddy, «og de vil trolig se mot ham hvis de ikke lykkes andre steder. Liverpool ønsker ikke å slippe ham i sommer.»

Mange lurer også på hva som skjer med Daniel Sturridge i sommer. Ifølge Jamie Carragher fremsto ikke spissen som en spiller som ønsket seg bort under turen til Australia ved sesongslutt, og Reddy mener alt må klaffe for alle parter om målmaskinen skal selges.

«Det har vært mange spekulasjoner rundt Daniel Sturridge, som er normalt når en spiller med det talentet ikke er garantert en startplass, og har hele tiden slitt med å fullføre en hel sesong under Jürgen Klopp. Likevel tror jeg han drar bare hvis det passer både ham og LFC i form av kjøpeklubb, pris og totalpakken.»

USIKKER SOMMER:
USIKKER SOMMER:  Ingen vet ennå hvor Sturridge spiller i september. Selv har spilleren uttalt at han er fornøyd på Anfield, men Reddy tror han selges om totalpakken er bra nok.

– Bygge på det som er i klubben

«Dette vinduet dreier seg mest om å bygge videre på det som allerede er i klubben, ikke knuse store deler av det», fortsetter Reddy. «Det vil alltid være noen rotasjonsspillere som klubben ikke spesielt ønsker å selge, men som blir revurdert etter å ha fått et tilbud det er vanskelig å avslå.»

Etter to spolerte sesonger grunnet kneskader står Danny Ings (24) overfor en ekstra stor oppgave dersom Liverpool styrker angrepet. Han beskrives som veldig populær og profesjonell på Melwood, men Reddy er tvilende til hvor mange sjanser det er sannsynlig at Ings vil få kommende sesong, spesielt etter at sommerhandelen er unnagjort.

Det største angrepsnavnet som kobles til Anfield, Kylian Mbappé (18), rangeres riktignok som urealistisk. Noe lenger bak på banen er Alex Oxlade-Chamberlain (23) og Mohamed Salah (24) hete objekter.

Tro på Salah-avtale

«Det er absolutt en mulighet (for Oxlade-Chamberlain), men igjen er dette en situasjon hvor det i stor grad kommer an på spilleren selv og hans ambisjoner», skriver Reddy. «Jeg tror ikke LFC vil betale 40 millioner pund for Ox, som går inn i sitt siste kontraktsår.»

«Når det gjelder Salah, er det tro på at en avtale blir nådd», fortsetter hun, men Liverpool vurderer også andre alternativer ettersom det ikke har vært noen gjennombrudd i forhandlingene med Roma.

OPTIMISTISK:
OPTIMISTISK:  Ifølge Reddy skal klubben ha tro på en avtale for Mohamed Salah, men forhandlingene har bremset etter at Roma står fast på sitt priskrav.

I Tyskland står også RB Leipzig på sitt angående Naby Keïta (22), selv om Anfield-klubben er villig til å smadre klubbrekorden for å sikre seg midtbanemannen.

«Leipzig har forståelig nok tatt et ganske sterkt standpunkt med Keïta», skriver Reddy. «Selv om LFC er villig til å enkelt slå transferrekorden sin for ham, er det ikke nødvendigvis nok til å overbevise Bundesliga-laget.»

Uten van Dijk har Liverpool flere midtstoppere på lista i sommer, og på venstrebackplassen er det flere aktuelle. Reddy skriver at Benjamin Mendy (22) ville vært førstevalget. «Men gitt at mange klubber er ute etter ham, samt den prisen Monaco forlanger, vil det være spesielt om Liverpool hadde klart å få en overgang igjennom.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]