– Toppspillere omfavner et slikt press

Sjefen og mannskapet vet godt hva som ligger i potten mot Boro.

21. mai 2017 kl 11.17 Marius Rabben

«Det er en overordnet beskjed i dag: fullfør jobben. Når du ser målstreken, bør du sprinte. Det er det vi skal gjøre», skriver Jürgen Klopp i kampprogrammet.

Oppgjøret mot ferdig nedrykkede Middlesbrough vil definere Liverpools sesong. Alt handler om å vinne og følgelig sikre topp-fire-plassen.

– Riktig press

«Ingenting er konkludert. Ingenting er garantert. Ingenting er antatt. Vi vet hva som er på spill og hva som trengs for å oppnå det.»

Klopp forteller at han etter 4–0 over West Ham forrige søndag gikk inn i garderoben uten å juble, men snakket umiddelbart om viktigheten av ligaavslutningen.

«Alle spillerne og staben fokuserte allerede på hva kampen i dag vil bety for oss. Fokuset er på jobben som skal gjøres, ikke hva som kan skje. Jeg elsker virkelig den holdningen», skriver Klopp.

«Selvfølgelig betyr dagen i dag veldig mye. Betyr det at det er et press? Kanskje, men det er det alle ønsker – nå og for sesongene som venter. Den riktige typen press. Press for å oppnå ting. Press for å vinne. Det er press som toppspillere i toppklubben omfavner. Jeg vet at våre har gjort det og vil gjøre det.»

Stoler på spillerne sine

«Disse spillerne har holdningen, karakteren og talentet til å gjøre det som trengs. Ikke bare for i dag, men med tanke på utfordringene i fremtiden. Dette er en gruppe som har troa på seg selv. De er en gruppe som viser ærlighet og vilje til å bli bedre hver eneste dag. Jeg stoler fullt på dem.»

«Dette er helt sikkert for i dag: Vi er nødt til å være på vårt beste for å vinne.»

Avspark på Anfield og i resten av Premier League-runden er klokka 16.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]