Tror Gerrard blir Liverpool-manager

Xabi Alonso mener Steven Gerrard gjør klokt i å være trener på akademiet før han tar steget opp.

24. mar 2017 kl 19.26 Marius Rabben

Med trenerlisensen på plass avslo Gerrard et tilbud om å bli manager i Milton Keynes Dons tidligere denne sesongen, og tok heller en trenerrolle på Liverpool-akademiet fra februar.

– Jeg tror det er bra for ham å ta litt etter litt og få erfaring. Jeg vet ikke når, men en dag tror jeg han vil være Liverpool-manager, forteller Alonso i et intervju med Liverpool Echo.

– Jeg tror det. Han har det som trengs. Jeg tror han er smart og intelligent nok til å klare den overgangen og forberede seg selv til tiden han tenker at han er klar for det.

– Har karisma

Alonso, som selv har annonsert at han legger skoene på hylla etter sesongen, sier den tidligere kapteinen er selve ansiktet til Liverpool verden rundt.

– På en side trenger man kunnskapen, og for å trene Liverpool trenger man også karisma. Jeg tror helt klart at Stevie har den karismaen, og når han tilegner seg kunnskapen, vil han i likhet med Klopp gjøre en god jobb.

– Klopp har stor kunnskap om spillet fra erfaringene gjennom årene. Han har også omfavnet betydningen av Liverpool, og det er derfor han er en så viktig figur i klubben nå, forklarer Alonso.

35-åringen i Bayern München, med fortid i Real Madrid og det spanske landslaget, er ikke i tvil om at Gerrard rangeres som en av de fem beste han har spilt med når han ser tilbake på de fem årene i Nordvest-England.

– Helt klart. Det var en nytelse å spille med Stevie. Han gjorde ting mye enklere for meg. Jeg er en som trenger bedre spillere rundt meg for å bli bedre, og han var en av dem, sier Alonso.

– Han hadde så mange kvaliteter: teknisk, fysisk, være i stand til å levere spesielle øyeblikk. Han var en veldig innflytelsesrik spiller i min karriere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]