Stig Inge Bjørnebye tilbake i LiverpoolTror på topp fire

Årene i Liverpool har vært Stig Inge Bjørnebye sine mest betydningsfulle så langt i livet. Denne uka har sportsdirektøren i Rosenborg BK hatt innspurt i overgangsvinduet nettopp i byen som alltid har krevd maks intensitet og innsats.

2. feb 2017 kl 20.25 Ragnhild Lund Ansnes

Overgangsvinduene i fotballen betyr intense dager for sportsdirektører av toppklubber. Særlig for direktøren i Norges mestvinnende klubb, for RBK har solgt mange i dette vinduet, og nye spillere skal på plass for å ruste opp stallen og erstatte de gode spillerne som er solgt. Telefonen ringer og piper nesten ustoppelig den siste dagen i januar. Og ingen sted oppmuntrer mer til høy intensitet og hard jobbing enn Liverpool, ifølge Stig Inge Bjørnebye.

– Jeg har vært i Liverpool i tre dager nå på jobb og jobbet opp mot Deadline Day. Det har vært helt fantastisk, fordi jeg har følt presset som handler om å prestere nå også, akkurat som alle årene jeg bodde her og måtte prestere for Liverpool FC. Så det beste stedet å være i en slik innspurt er Liverpool.

Han legger til at årsaken til at Rosenborg BK har gjort et godt vindu denne gangen er likevel først og fremst at de har lagt grunnlaget ved å jobbe godt i mange, mange måneder.

­– At vi kan konkludere med at dette ble et godt vindu for Rosenborg mens vi er i Liverpool er flott.

Føler seg hjemme her

Da han kom kjørende inn til Merseyside kom følelsen sigende på, slik den alltid gjør når han returnerer til byen: Følelsen av å komme hjem.

– Det er emosjonelt hver gang jeg kommer hit og sånn vil det alltid være. Jeg blir berørt fordi dette er stedet jeg bodde 11 år av mitt liv. Dette er en veldig spesiell by, og den er svært spesiell for meg, for kona mi og for barna våre. Jeg føler en ekstrem tilhørighet til hele byen. Jeg vil tro at de elleve årene jeg bodde her er de mest betydningsfulle årene av mitt liv så langt.

Han navigerer kjent gjennom byen. Kjenner dens gater, steder og bydeler. Og han trives her. Men sier han er her altfor sjeldent. Og mens han kjenner byen, kjenner byen også ham. Han blir fortsatt gjenkjent her, og resepsjonisten kalte ham bare THE Stig da han sjekka inn.

Har stor tro på Klopp

Til tross for Deadline Day var han selvsagt til stede på storoppgjøret mellom Liverpool og Chelsea på tirsdag, og fikk med seg trøkket og den elektriske atmosfæren da et fullsatt stadion sang ”Fields of Anfield Road” så det slo i betongveggene.

– Det var en kamp uten målsjanser. Men jeg har ikke annen forklaring på hvorfor enn den Klopp vil gi. Jeg støtter Liverpool og er emosjonelt og profesjonelt opptatt av at Liverpool skal gjøre det bra. Jeg har veldig tro på Jürgen Klopp.

– Hva er det du liker så godt med Klopp?

– Han er rene ord for pengene. Det er mange trenere i dag som nærmest har tatt det som en karrierevei å være eksentrisk og aggressiv. Og det blir et litt tullete show av det hele. Men Klopp er ekte.

Karismatisk og ekte:
Karismatisk og ekte:  Det er ofte underholdende å se Klopp på sidelinja.

Før kampen ble Bjørnebye gjenforent med sin venn og lagkamerat som han pleide å skifte ved siden av i garderoben, John Barnes, på et lunsj-arrangement.

– Jeg diskuterte manager-utviklingen mye med Barnes. Hvordan de nye managerne er. De er veldig deltakende. De har makt i klubben. De kan råde over det som skjer og det er en veldig spesiell utvikling. For van Gaal hadde ikke makt i Manchester United, Morino kom inn og fikk det med de samme spillerne. Det skjer noe. Samme ser vi i Real Madrid. Det er spennende ting som skjer nå med pedagogikk og ledelse i forhold til det som har med penger å gjøre, og det er enormt mye penger i fotballen.

Sportsdirektør:
Sportsdirektør:  Stig Inge Bjørnebye er tilbake i Rosenborg BK. Her på Rosenborgs treningsfelt.

Tror på topp fire

Og det å få spille i Champions League gir viktige ekstra penger i kassa, i tillegg til å tiltrekke seg gode spillere. Chelsea ligger for øyeblikket på topp 10 poeng foran Liverpool, som ligger bare ett knepent poeng bak Tottenham på andreplass. Det er bare ett poeng som skiller lagene mellom andre og femte plass på tabellen. Med andre ord er det tett i teten og i konkurransen om topp fire.

­– Tabellen rundt juletider ligner veldig på sluttabellen. Sånn har det alltid vært.

Jeg tror Liverpool kommer blant de fire. Og det å komme blant de fire er jo så ekstremt viktig, sier Liverpools tidligere venstreback.

Jeg vil tro at de elleve årene jeg bodde her er de mest betydningsfulle årene av mitt liv så langt.Stig Inge Bjørnebye

Har du innspill til journalisten?
[email protected]