Lancashire Senior Cup:Dhanda og U23 lekte seg til finale

Liverpool U23 vant 6-0 over Rochdale i semifinalen i Lancashire Senior Cup.

26. apr 2017 kl 19.25 Arild Skjæveland

Sluttrapport

Mike Garrity gjorde 11 forandringer på laget fra den dramatiske Premier League 2-kampen mot Manchester City mandag kveld, men de 11 han valgte leverte.

Det var stor nivåforskjell, og Liverpool gjorde litt som de ville. Spesielt førsteomgangen var veldig bra, og selv om det ble to mål følte en at jobben var gjort i den andre omgangen, som ikke var like intensiv.

Yan Dhanda scoret to mål og sto bak tre andre. Også Toni Gomes spilte en veldig god kamp, og hadde fortjent å få hattricket han så gjerne ønsket seg.

Liverpool er med det i finalen i Lancashire Senior Cup. Når den skal spilles er foreløpig ikke klart.

2. omgang:

89. min: Sam Hart blir tatt på kanten av 16. meteren. Yan Dhanda jakter hattricket og skyter, men keeper redder greit.

83. min: 6-0 VIRTUE! Matty Virtue scorer igjen, som han gjorde på mandag kveld. Toni Gomes slår en god ball inn i feltet, og Matty Virtue avslutter smart på første stolpe.

65. min: Madger Gomes går av. Inn kommer Bobby Adekanye. Den tidligere Ajax og Barcelona-spilleren får dermed sin U23-debut.

64. min: 5-0 DHANDA! Igjen er det Yan Dhanda farlig frempå. Spilles fri, får kontroll og setter ballen sikkert nede til høyre. Han har vært involvert i alle målene.

46. min
: Liverpool setter i gang den andre omgangen.

Pauserapport

Det er langt fra det beste U23-laget Liverpool kan stille, men klasseforskjellen har likevel vært stor i denne semifinalen.

Yan Dhanda har vært involvert i nesten alt, og Liverpool leder 4-0. Det kunne ha vært mer.

Rochdale har ingenting å by på, og Liverpool kommer til store sjanser gang på gang. Det ser lovende ut for finalebillett, for å si det forsiktig.

1. omgang

43. min: 4-0 TONI GOMES! Flott nytt angrep. Dhanda tar ballen med seg inn i feltet, og gir til Sam Hart som kommer på overlapp. Han løfter ballen over keeper, og Toni Gomes kan heade enkelt i det tomme nettet på bakre stolpe.

38. min:
Rochdales keeper plukker opp ballen etter et tilbakespill. Liverpool har et indirekte frispark på kanten inne i boksen. Omgangens mann Yan Dhanda banker ballen inn foran, men den treffer ingen.

32. min: God kontring av Liverpool. Toni Gomes spiller fem Sam Hart som stormer gjennom. Han avslutter tidlig, og keeper redder. Kunne nok ha gått mye lenger der.

22. min: 3-0 DHANDA! Flott scoring. Gomes spiller frem Yan Dhanda som runder keeper og setter ballen sikkert i mål. To mål og én målgivende for Dhanda så langt. Hans 8. mål for sesongen.

13. min: TONI GOMES 2-0! Flott angrep - og igjen er det Yan Dhanda som står bak. Danser seg gjennom Rochdales forsvar og serverer til Toni Gomes. Han får ballen under kontroll med én touch, og setter ballen sikkert i mål.

4. min: 1-0 BREWITT! Tom Brewitt er oppe og styrer inn 1-0 etter et tidlig innlegg fra Yan Dhanda. Liverpool hadde mange spillere igjen i angrep etter corner.

1. min: Flotte spilleforhold på akademiet i Kirkby. Rochdale har satt i gang kampen.

Liverpool spiller semifinale i Lancashire Senior Cup - en turnering de har vunnet 11 ganger tidligere. Kampen spilles på akademiet i Kirkby. Avspark kl. 20.00.

Kelleher, Lewis, Hart, Masterson, Whelan, Brewitt, Williams, Virtue, T. Gomes, M. Gomes (Adekanye 65), Dhanda.

Benken: Phillips, Firth, McAuley.