Ungguttene blir på Melwood

Det kan bli mindre spilletid for Liverpools yngre spillere fremover, men det vil ikke influere deres treningshverdag bekrefter Jürgen Klopp.

2. feb 2017 kl 14.25 Torbjørn Flatin

Det er 15 ligakamper igjen av en sesong som ennå har tre og en halv måned igjen å løpe. For øyeblikket, bank i bordet, har Jürgen Klopp en skadefri og foretrukken startellever som han vil ha god tid til å forberede til kampene under innspurten i Premier League.

Det ligger i kortene at klubbens yngre spillere vil få lite spilletid, etter exit fra både ligacupen og FA-Cupen. Jürgen Klopp har valgt ikke å låne ut noen av klubbens mest lovende tenåringer, og heller la dem få trene med førstelagstroppen på Melwood, og slik vil det også bli resten av sesongen.

Vi tenker på spillere som Trent Alexander-Arnold, Ben Woodburn og Ovie Ejaria. Sheyi Ojo og Kevin Stewart er andre som bare sporadisk er ventet å være med i troppen, men som trolig vil være en del involvert med Liverpool U23.

Lysende fremtid

- Det betyr ikke noe for dem, svarte Klopp på dagens pressekonferanse om det kunne bli lite spilletid for ungguttene. – De er allerede etablerte i førstelagstroppen, noe som er det viktigste skrittet for dem.

- Det å få en og annen mulighet til å spille er en ting, men det å hele tiden være involvert og ikke forstyrre prosessen er det viktigste. Nå er de virkelig involvert og har vist at de tar nivået på trening. De har ikke erfaringen, men det har mye talent.

- Unge spillere med gode kvaliteter, som de opplagt har, og som er tålmodige nok til å gjøre det som skal til, de har en lysende fremtid foran seg. Slik sett er det ingen ting som forandrer seg.

- Om de får spilletid fremover i Premier League, det vet jeg ikke. For øyeblikket, og forhåpentligvis vil det være slik framover, har vi ikke de største skadeproblemene og har mer å velge mellom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]