Unødig merkelapp

Jürgen Klopp liker ikke at Middlesbrough-kampen har fått merkelappen «cupfinale».

18. mai 2017 kl 09.55 Einar Kvande

Sesongens siste kamp vil avgjøre om Liverpool kommer med i Champions League eller ei. Men Jürgen Klopp synes likevel ikke det er riktig å sammenligne søndagens hjemmekamp med en cupfinale.

– Jeg synes ikke vi trenger å beskrive denne kampen på en slik måte. Det er unødvendig å si at dette er en «cupfinale» eller som en «VM-finale» eller at «dette er den viktigste kampen på mange år» og slike ting, uttaler Klopp til Liverpoolfc.com.

– Det er bare en fotballkamp. Vi forventer av oss selv at vi vinner enhver kamp vi spiller, så hva er forskjellen?

– Vi har alltid denne type press på oss. Vi ønsker å vinne kampen, og for å klare det må vi gjøre de riktige tingene. Vi må forsvare oss godt, vi må være godt organiserte, og vi må skape sjanser og score mål.

– Det er ingen stor forskjell på denne kampen og andre kamper. Jeg tror ikke noen trenger å motiveres ekstra eller slike ting. Vi må bare spille fotball, og jeg er veldig glad for at jeg har et lag som er i stand til det.

Topplagene har plukket flere poeng enn i fjor

Liverpool står bokført med 73 poeng foran siste serierunde, og vil ende på enten tredje-, fjerde- eller femteplass i årets Premier League.

– Vi har selvsagt hatt noen møter der vi har snakket om situasjonen. Vi har vært litt uheldige denne sesongen i den forstand at i fjor trengte man bare 71 poeng for å bli nummer to.

– Foran forrige kamp hadde vi 70 poeng, og jeg sa til spillerne at jeg er komfortabel med situasjonen. Ikke alt er perfekt, men det er ingen vits i å se tilbake på hvor man tapte poeng.

– Vi kan klare dette, men bare om vi ikke glemmer det vi har gjort bra. La oss spille fotball. Det er det eneste vi kan gjøre. Det eneste vi kan påvirke. Det er hva jeg har forsøkt å fortelle guttene.

– Så lenge de fokuserer på seg selv, og så lenge de klarer å ta med seg det som er bra fra situasjonen, og virkelig kjempe, så er alt greit. Det gir ingen fornuft å la presset gå inn på seg. Da føler du at du ikke klarer å løpe, ikke klarer å puste. Du er ikke fri, og du trenger å føle deg fri for at du skal prestere.

– Jeg var fornøyd med forrige kamp. Spesielt andreomgangen, hvor vi viste at vi kan jobbe hardt og forsøke alt. Vi benyttet det riktige verktøyet for å slå dem.

– Etter å ha jobbet i 17 år som manager er det for meg ingen overraskelse at alt skal avgjøres i siste ligarunde. Det har trolig hendt meg i 15 av de foregående sesongene. Så lenge jeg er involvert, vil det trolig skje igjen. Alt er greit. I en fotballsesong forventer du at du må kjempe til siste fløytesignal, og det skal vi gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]