«Van Dijk møtte fire klubber»

Virgil van Dijk skal ha valgt Liverpool på grunn av Jürgen Klopp.

6. jun 2017 kl 22.22 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk er en ettertraktet mann, og ifølge Daily Mirror møtte han fire klubber før han bestemte seg for Liverpool.

Liverpool og Arsenal skal ha tilbudt spilleren den beste pakken, men 25-åringen skal ha bestemt seg for Anfield på grunn av manager Jürgen Klopp. De to andre klubbene var Manchester City og Chelsea.

Southampton raser

I Southampton er de alt annet enn fornøyde med at Virgil van Dijk har informert partene om hvilken arbeidsgiver han ønsker seg. Sørkystklubben har rapportert Liverpool til Premier League for å ha snakket med spilleren uten deres tillatelse.

Mirror-journalist John Cross hevder at Liverpool flydde nederlenderen til Blackpool for et møte, og at spiller og manager siden har holdt kontakt via tekstmeldinger.

Han skriver videre at de på St. Mary’s nå vil gjøre alt for å beholde midtstopperen, og vil nekte å selge en spiller som har fem år igjen av sin kontrakt. De vil ikke selge - heller ikke om Liverpool legger 60 millioner pund på bordet.

Dersom Liverpool skal straffes, må Southampton kunne bevise at det har vært ulovlig kontakt mellom van Dijk og Jürgen Klopp. Det vil være en svært alvorlig sak for LFC, som da vil risikere store bøter og en mulig poengstraff.

Noen vil hevde at dette er et forsøk fra Southampton på å blidgjøre sine fans, og vise supporterne at de ikke er en selgende klubb som kjemper for å beholde sine beste spillere.

Ikke første gang

Dette er langt fra første gang det har vært dårlig stemning mellom de to klubbene i en overgangssak. Liverpool har forsynt seg godt av Southamptons beste spillere de siste tre årene. I flere av overgangene til Adam Lallana, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne og Sadio Mané ble det brukt harde ord før partene kom frem til en løsning.

Det samme gjelder for spillerne Morgan Schneiderlin, Luke Shaw, Calum Chambers og Victor Wanyama som har blitt solgt til andre klubber for store penger etter at klubben rykket opp igjen til Premier League i 2012.

Slik det har vært de siste årene, har spillerne som ønsker seg bort fra «the Saints» til slutt fått overgangene de har ønsket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]