– Vanskeligere å møte dem nå enn tidligere i sesongen

Frykten for nedrykk vil gi Leicester et kick, tror Gini Wijnaldum.

25. feb 2017 kl 14.15 Marius Rabben

– De har ikke gjort det så bra i forhold til i fjor, men jeg mener de fortsatt er et godt lag. Nesten alle spillerne ble værende der, sier han til Sky Sports.

Ti av de vanligvis elleve faste som vant Premier League i fjor er fortsatt på King Power Stadium. Forskjellen er salget av N’Golo Kanté til Chelsea.

– Stort savn

– Kanté er et stort savn for dem, for han var veldig viktig på midtbanen, forteller Wijnaldum.

– Han holder alt sammen og var en av hovedgrunnene til at de ble mestere forrige sesong. Og fordi han dro, ble det vanskeligere for alle andre på laget.

Gullsesongen er blitt fulgt opp med nedrykkskamp. Leicester ligger poenget over rød plassering etter 25 runder, og sparket Claudio Ranieri fire dager før Liverpool-kampen.

«Revene» står med fem seire i Premier League så langt, og samtlige har kommet på eget gress: mot Swansea (2–1), Burnley (3–0), Crystal Palace (3–1), Manchester City (4–2) og West Ham (1–0).

– Bedre enn de har vist

– De er fortsatt gode, og det er vanskelig å slå dem. Man kunne se det mot Manchester City (i desember), de hadde en bra kamp, så de kan også vinne mot store lag.

– I Premier League er nesten alle vanskelige å slå. Det handler om hvordan man starter en kamp, og hvordan man spiller utover i den.

– Nå er de i bunnen, men alle vet at de kan gjøre det bedre enn de viser akkurat nå. Det er forrige sesong et bevis på. Så det er vrient å si hvor de egentlig står.

– Én ting er sikkert: De er et bra lag som er vanskelig å slå. Vi kan ikke vinne denne kampen med 90 prosent; vi må gi 100 prosent.

– De vil kjempe mer nå

Liverpool vant 4–1 over mandagens motstander i hjemmekampen 10. september, noe som var de rødes første oppvisning på Anfield denne sesongen, etter arbeidet med Main Stand.

På King Power Stadium tapte laget 0–2 forrige sesong, der Jamie Vardy, som også nettet på Anfield i høst, scoret begge.

Wijnaldum tror det stadig økende presset vil skjerpe Leicester.

– Kampene blir stadig færre, og lagene i bunnen av ligaen vil utnytte enhver mulighet til å skaffe poeng for å sikre plassen. Så det kan være forskjellen fra å møte dem tidligere i sesongen. De kommer til å kjempe mer om poengene nå.

MÅLFARLIG:
MÅLFARLIG:  Wijnaldum scoret mot både Manchester City og Chelsea. Han vil se Liverpool vinne flere kamper på rad før han friskmelder laget.

Liverpool har på sin side kun én ligaseier i 2017. Selv om det var lett å bli imponert av 2–0 mot Tottenham sist, skal det mer til for at Wijnaldum friskmelder de røde.

– Én kamp forteller ikke mye

– Man må vinne noen kamper på rad for å endre ting. Det var bare én kamp, slik som mot Manchester City. Forskjellen var at vi hadde en god kamprekke for City, og etter den vant vi ikke lenger.

– Kampen mot Chelsea var bra. Dessverre vant vi ikke, men det var sånn vi vil spille. I kampen etter, mot Hull City, gikk det galt igjen, så jeg tror ikke én kamp forteller så mye. Men det var selvsagt en bra kamp som gir oss selvtillit, ettersom det var mot et godt lag.

Nederlenderen fokuserer ikke på tabellsituasjonen. Merseyside-laget ligger poenget bak en Champions League-plass.

– Vi er i en turnering hvor fem–seks–sju lag bli blant de fire beste. Man må ta kamp for kamp, steg for steg, og til slutt ser en hvor man står.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]