– Vanskeligere å være forsvarer i Liverpool enn i Manchester United

Klopp mener at Liverpools spillestil gjør det mye mer krevende å være forsvarsspiller i hans mannskap enn det er i en klubb som Man Utd.

1. mai 2017 kl 11.38 Einar Kvande

Liverpool har sluppet inn 42 mål på 34 kamper denne sesongen. Manchester United har til sammenligning sluppet inn 25 mål.

Samtidig er det bare å konstatere at Liverpool har scoret 70 mot Uniteds 51.

– Dersom du forsvarer deg dypt, har du mange spillere til å hjelpe forsvaret. Slik er det bare, sier Klopp om saken til ESPN.

– Det første målet vi slapp inn i forrige kamp er slikt som kan skje om du gjør en feil og du får en kontring i mot deg. Dette er ingen unnskyldning. En midtstopper i et topplag må leve med at det er mye rom der bak. Det er slik Tottenham spiller, slik City spiller og slik Arsenal noen ganger spiller. Manchester United er helt klart litt annerledes.

– Du må vanligvis involvere mange spillere i det offensive spillet. Du kan ikke være offensiv med bare to spillere i et kontringsangrep når motstanderen har åtte spillere på egen halvdel som forsvarer egen 16 meter. Så det er vanskeligere.

– Dersom vi skal hente inn en midtstopper må vi vite hvordan han klarer seg når det blir store rom. Midtstoppere kan føle seg ganske alene til tider, om vi ikke reagerer på riktig vis når vi mister ballen. Det er grunnen til at kontringspress er en ganske nyttig egenskap å beherske.

Har studert mange stoppere

I forrige uke signerte Dejan Lovren en ny langtidskontrakt med Liverpool, men det forhindrer ikke Anfield-klubben fra å bli linket til Southamptons Virgil van Dijk.

– Jeg har studert mange midtstoppere. Slik er det bare. Vi kan for eksempel ikke gå for en midtstopper hos Bayern München, da de har lignende problemer som oss. Du må forestille deg hvordan en forsvarsspiller vil reagere på ulike situasjoner, uttaler Klopp.

– Alle klubber forsvarer seg på et eller annet tidspunkt høyt. Det handler om å være fotballsmart, og ta riktige avgjørelser til riktig tid. Når man skal falle av, og slike ting.

– Palace sitt andre mål mot oss kom for eksempel etter en dødball, men den kom etter at vi mistet ballen på vei fremover. Dersom en forsvarer faller av når dette skjer, kan det ta noen sekunder før han får hjelp fra andre. Vi tok to feilaktige avgjørelser i denne situasjonen. Men å forsvare seg høyt er ikke problemet i seg selv. Det er bare en annen måte å løse det på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]