Har fått selvtilliten tilbake

Philippe Coutinho maner de røde til å gjenta det som ble vist mot Spurs.

25. feb 2017 kl 11.16 Marius Rabben

I begynnelsen av måneden vartet Liverpool opp med en fryktelig oppvisning og tapte 0–2 borte mot Hull.

På mandag venter en ny nedrykkskandidat, Leicester, og Coutinho påpeker hvor viktig det er å ikke begå samme feil som i forrige bortekamp.

– Vi var ikke 100 prosent fokuserte i Hull-kampen. Jeg vet ikke hvorfor, noen ganger skjer det bare. I andre omgang var vi bedre, men, selvfølgelig, i Premier League blir det komplisert om et lag spiller dårlig i en omgang, sier han til klubbens nettsider.

– Spilte slik vi har gjort tidligere

– Det vi må forsøke, er å gjenta det vi gjorde mot Tottenham. Den kampen bør stå som et eksempel. Vi må spille bra fra første minutt.

Med kun én seier i bagasjen på ti kamper før storoppgjøret fant Liverpool endelig tilbake til seg selv og imponerte stort. Hovedstadslaget var heldige som slapp unna med kun to baklengsmål.

– Det var en veldig vanskelig og viktig kamp, og vi vant. Vi kom fra en rekke uten seire, som var komplisert. Vi manglet litt selvtillit, og vi har fått den tilbake, sier Coutinho.

– Laget begynte å spille bra igjen, på den måten vi har tidligere, så vi ser på den kampen som et eksempel til følge for de neste kampene.

Fra oppgjøret på Anfield kommer møtet med Leicester borte 16 dager senere. I mellomtiden har laget blant annet hatt en treningsleir på La Manga.

I VARMEN:
I VARMEN:  Coutinho og lagkompisene tilbrakte fem dager på La Manga i forrige uke.

– Det er vrient å ikke få spille på en stund, for vi ser på de andre, og vi ønsker å spille selv for å oppnå resultatene vi trenger inn mot slutten av sesongen.

– Men det har også vært viktig å få nok tid til å jobbe bra sammen som et lag. Vi har hatt to fulle uker til å trene, så det er viktig for oss.

Undervurderer ikke formsvake Leicester

Leicester, som torsdag sparket Claudio Ranieri, har verken vunnet eller scoret i en Premier League-kamp i 2017. Liverpool er likevel klare for å møte et bra lag.

– Leicester er forrige sesongs mester, så de har mye kvalitet. Det er gode spillere der, og det vil bli en vanskelig kamp.

– Enhver kamp i Premier League er vanskelig. Alle lag er godt forberedt, så vi må være det selv. Det er viktig for oss (å følge opp Spurs-seieren). I vår situasjon mener jeg alle kamper er like viktige.

– Vi må gå ut på banen med 100 prosent fokus og forsøke å gjøre det vi gjorde i kampene mot Tottenham.

Foran runde 26 skiller bare fire poeng andre- og sjetteplassen. Liverpool, på femteplass, har ett poeng opp til en topp-fire-plassering.

– Fra starten har målet vært å kvalifisere oss til Champions League. Det er viktig for Liverpool å spille i de turneringene, kjempe mot andre store lag, og vi har selvsagt ikke gitt opp noe som helst.

– Vi forventer å varte opp med en bra prestasjon og oppnå målene våre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]