Tidligere Tippeliga-stopper Frode Lafton:– Vi har for mange spillere som ikke evner å gå i krigen

Liverpool-supporter og Hønefoss-trener Frode Lafton er frustrert over at Liverpool gang på gang kollapser mot fysisk tøffe lag som har en direkte spillestil.

28. feb 2017 kl 14.54 Einar Kvande

– Det var den samme melodien som mot andre antatt svakere lag. Liverpool håndterer rett og slett ikke å dominere med ball mot slike lag, slår Lafton fast til Liverpool.no etter 3-1 tapet for Leicester.

– Det slår meg at vi ikke har spillermateriell til å ta fighten når vi møter et så direkte lag som Leicester. Hjemmelaget slo bare 150 pasninger i går. Likevel taper vi klart.

Lafton er sjokkert over nivåforskjellen fra kampen mot Tottenham for 16 dager siden, som han karakteriserer som årsbeste av Liverpool. Men han er også kritisk til laguttaket til manager Jürgen Klopp.

– Hva er logikken med å spille med Lucas som midtstopper når du vet at Leicesters største styrke er å kontre? Selv om Jamie Vardy ikke har scoret veldig mange mål denne sesongen, så vet du at han fortsatt har farten intakt.

– Noe annet som slår meg er at vi taper nesten alt av andreballer. Det virker som mange av våre spillere ikke egner seg til slikt duellspill som vi møtte i går.

Dårlige innlegg

Lafton er også svært kritisk til kvaliteten på innleggene, og da spesielt fra Clyne på høyrebacken. Han viser til at Liverpool slo hele 34 innlegg i gårsdagens kamp, men bare traff en rød spiller på ni av dem.

– Hvorfor slår vi innleggene på den måten vi gjør, når vi ikke har spillertypene til å ta krigen inne i boksen? Kvaliteten på innleggene er under enhver kritikk, og spesielt fra Clyne.

FRUSTRERT
FRUSTRERT  Frode Lafton er fortvilet over at Liverpool gang på gang blir vippet av pinnen av direkte og hardtspillende lag.

– Fysikken blir rett og slett avgjørende i Liverpools disfavør mot denne type motstand. Vi så det samme i kampene mot Burnley, Hull og Swansea også.

– Mange viser til at vi manglet kaptein Jordan Henderson på King Power Stadium, men jeg har vanskeligheter med å se at en spiller kunne ha klart å forandre denne kampen på egen hånd. Jeg tror ikke en Henderson fra eller til ville hatt så stor betydning.

Stor variasjon i prestasjonene

Som Liverpool-supporter synes Hønefoss-treneren det er svært frustrerende å se Liverpool variere så sterkt i prestasjonene som de har gjort denne sesongen.

– Carragher har et poeng når han klandrer Klopp for Leicester-tapet, men samtidig har spillerne stor frihet ute på banen. Kamp-planen fungerer når det berømte gegenpresset fungerer, men sitter ikke gegenpresset så faller korthuset sammen.

– Matip og Lucas bør også vær klar over faren med å etterlate seg et stort bakrom mot kontringskåte Leicester, og styre laget deretter.

– Georginio Wijnaldum har etter kampen uttalt at laget ikke klart å tilpasse seg Leicesters spill, og det har han selvfølgelig helt rett i. Men det er ingen hemmelighet hvordan Leicester spiller, så dette burde man hatt mottrekk mot.

Lafton liker ikke at Liverpool spilte med to spillere i posisjoner som de ikke er best i mot Leicester, og har gjort dette i mange kamper denne sesongen.

– Jeg er enig med Carragher at Milner er best på midtbanen, og at han ikke er noen venstreback. Likedan er Lucas midtbanespiller, og ikke midtstopper. Nå kan det argumenteres at Lucas var en av de beste mot Tottenham, og holdt Kane i sjakk, men da fungerte laget foran ham og gegenpresset. Det gjør det ikke mot den type motstand vi spilte mot i går, og da lider Lucas under det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]