Adam Lallana:– Vi har taklet presset tidligere

Midtbaneeleganten mener Liverpool har vært på sitt beste når presset har vært størst denne sesongen.

19. mai 2017 kl 21.27 Arve Corneliussen

– Selvfølgelig er det mye press nå, men vi har spilt bra i mange kamper denne sesongen hvor presset har vært stort. For eksempel Arsenal hjemme like etter vi hadde tapt mot Leicester, og Tottenham hjemme like etter tapet mot Hull. Da var presset enormt, og laget stod frem med to fantastiske forestillinger, sier Adam Lallana til Liverpool Echo.

Lallana påpeker at presset også var enormt foran kampen mot West Ham, etter at topp-fire-konkurrent Arsenal hadde vunnet sine kamper.

– Jeg likte veldig godt roen vi hadde i gruppen. Vi viste hvor profesjonelle vi er med måten vi håndterte det på. Vi hadde den rette balansen mellom å være tent foran kamp og å ikke ta av, og jeg har følt det samme denne uken. Vi vet at vi må gjøre jobben denne uken, og vi ha troen på at vi kommer til å gjøre det, fortsetter Lallana.

– Det er viktig at vi ikke blir utålmodige dersom målet ikke kommer etter 15 minutter. Mot West Ham brukte vi 35 minutter. Vi må stole på egne ferdigheter, mener han.

Likte formasjonen

Lallana fullroser Jurgen Klopp for å endre litt på formasjonen i forrige kamp, som gjorde at både Divock Origi og Daniel Sturridge kunne starte på topp.

– Hvis vi hadde spilt 4-3-3, måtte én av dem ha spilt på vingen. Kanskje jeg måtte ha spilt der. Formasjonen var den perfekte til de spillerne vi hadde tilgjengelig, fordi vi fikk mest ut av hver enkelt spiller. Sturridge kunne løpe i bakrom hele tiden, og Coutinho fikk alltid ballen, forklarer Lallana.

Den engelske landslagsspilleren skryter av Coutinho, og mener han er en mann for de store anledningene.

– I viktige øyeblikk i store kamper må du se etter din beste spiller, og han var helt vital for oss. Pasningen hans til Sturridge åpnet døren, og to utrolig gode prestasjoner sikret seieren. Han har vært fantastisk denne sesongen.

GLEDER SEG:
GLEDER SEG:  – Manageren har snakket om presset denne uken. Dette er det du ønsker som fotballspiller, og disse anledningene du liker, sier Adam Lallana.

Vil tilbake til Champions League

Da engelskmannen ble kjøpt sommeren 2014, hadde Liverpool allerede kvalifisert seg til turneringen. Nå ønsker Lallana seg tilbake til det gode selskap.

– Den første sesongen var et vanskelig år. Ikke bare for meg, men for alle i og rundt klubben. Jeg er desperat etter å spille på det nivået. Jeg tror vi har mange spillere her som er gode nok til å prøve seg mot Europas beste.

– Jeg ønsker å vinne trofeer her. Å komme seg til Champions League igjen er et steg i riktig retning. Det har vært en god sesong, men vi må fullføre det på søndag. Jeg føler meg trygg på at vi kommer til å gjøre det.

– Hvis vi vinner fortjener vi det, og hvis vi ikke vinner fortjener vi ikke plassen i Champions League. Så enkelt er det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]