BEHOLDT ROEN  Liverpool-spillerne var ikke preget av nerver på London Stadium.

– Vi klarte å holde nervene i sjakk

Adam Lallana er fornøyd med måten Liverpool håndterte presset på da West Ham ble slått 4-0.

Liverpool-spillerne kjente pusten av Arsenal i nakken foran kampen på London Stadium, etter at The Gunners slo Stoke på lørdag.

– Stemningen i garderoben var faktisk veldig rolig foran kampen. Folk snakket selvsagt om presset etter resultatene på lørdag, men jeg følte meg i alle fall veldig avslappet under oppvarmingen og i garderoben, forteller Lallana til Liverpoolfc.com.

– Jeg følte at balansen var riktig, og at vi ikke la for mye press på oss selv. Du kunne se på lagoppstillingen vår at vi hadde scoringer i oss. Det var mange kreative spillere der. Lagoppstillingen hadde alt egentlig. Jeg følte at vi stolte på oss selv og våre egne evner.

– Vi måtte være tålmodige i første omgang. Ayew hadde en stor sjanse like før pause, men i andre omgang kom vi glimrende ut av startblokkene, og hadde det ikke vært for deres keeper ville vi trolig hatt flere mål.

– Folk sier at West Ham ikke hadde mye å spille for, og peker på at de gjorde noen forandringer foran kampen. Men vi måtte også klare oss uten spillere som Jordan Henderson, Sadio Mané og Roberto Firmino. Vi savnet flere gode spillere, noe vi har gjort hele sesongen.

– Guttene skal ha honnør for hvordan de løste oppgaven. Det var et tungt press på oss, men vi håndterte det på strålende vis.

Viktig duo

Lallana trekker frem Philippe Coutinho og Daniel Sturridge som spillerne som trakk i trådene i hovedstaden.

– Philippe var på hugget, og spesielt etter pause var han nådeløs. Han er en stor spiller, som har noen ess i ermet i viktige øyeblikk for oss. Det er en sann glede å spille sammen med ham.

– Jeg synes det er viktig å nevne Studge også. Han gjorde det første målet, og viste hvor rolig han er i slike situasjoner med en strålende avslutning etter at han fikk kontroll på ballen og rundet keeper. Det var et svært viktig øyeblikk.

Tror på seier over Boro

Nå er det seier over Middlesbrough på søndag som gjelder for Liverpool, for å sikre en topp fire-plassering.

– Jeg har tro på at vi skal klare det. Vi er på hjemmebane, og det er viktig at våre fans spiller en stor rolle for oss. Ingenting vil bli avgjort i løpet av de første 20-30 minuttene. Alle må være tålmodige, og stole på laget. Stol på oss. Det er i våre egne hender, så vi har egentlig ikke noen unnskyldninger. Jeg har tro på at vi skal vinne, og ta fjerdeplassen.

I så fall vil det være en god sesong for Liverpool, mener Lallana.

– Ligaen har vært veldig tøff denne sesongen. Chelsea vant den komfortabelt til slutt, men kampen om fjerdeplassen har vært veldig spennende, og det har vært 5-6 lag som har kjempet om de fire øverste plassene.

– Topp fire må regnes som en vellykket sesong for oss, dersom vi klarer det. Noen mener kanskje at vi burde vært med i kampen om tittelen, men av flere grunner har vi savnet sentrale spillere gjennom hele sesongen.

– Det blir viktig å styrke stallen i sommer, i tilfelle vi får skader og suspensjoner. Vi skal spille flere kamper neste sesong. Vi er ikke i mål ennå. Vi har en stor kamp til helgen, så det er viktig at vi fokuserer på den, avslutter Lallana.

Del

Adam Lallana

16.10.2017 16:56

Trolig tilbake etter neste landslagspause

Manageren håper Adam Lallana returnerer om en måneds tid.

16.10.2017 13:26

Er tilbake på Melwood

Adam Lallana er kommet hjem fra Qatar.

15.10.2017 22:02

England dropper Lallana i november

Tar ikke ut Liverpool-spilleren til kampene mot Brasil og Tyskland selv om han skulle bli friskmeldt innen den tid.

West Ham

15.05.2017 08:45

Dette skriver avisene:«Liverpool fant formen og fikk lett match i London»

Engelske aviser mener at Liverpools overbevisende seier over West Ham kan tilskrives både godt spill og at vertene allerede hadde tatt ferie.

14.05.2017 18:47

Video:Se Klopps pressekonferanse her

Her kan du se hva Jürgen Klopp sa etter seieren mot West Ham.

14.05.2017 18:02

Dette sa Klopp til spillerne rett etter kampen

Jürgen Klopp hadde en kort beskjed til spillerne da han kom inn i garderoben etter kampen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.02.2018 kl 14:24

Gerrard: My Liverpool

Se hele dokumentaren om Liverpool-legenden Steven Gerrard.

+
21.02.2018 kl 10:57

Keita går glipp av Europa League-kamp

Naby Keita, som blir Liverpool-spiller i sommer, har fått en lårskade.

+
21.02.2018 kl 10:24

– Vi har snakket om denne kampen helt siden trekningen

Conor Masterson er opptatt av at Liverpool U19 må få en god start mot erkerivalen.

+
21.02.2018 kl 08:21

Desperat etter å få spilletid

Ben Woodburn har fått spille bare en førstelagskamp denne sesongen.

+