– Vi må holde oss grådige

Jürgen Klopp skulle gjerne ha sluppet den tunge perioden i januar, men mener det var en viktig påminnelse.

19. feb 2017 kl 11.27 Arve Vassbotten

– Vårt liv er fullstendig avhengig av resultater, det er sannheten. Noen ganger når man har tapt en kamp, regner det hundre prosent av dagen etter. Når du har vunnet en kamp, skinner sola alltid. Men det er selvsagt ikke alltid sånn, det bare følelses sånn, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Han mener det var spesielt viktig at laget fikk med seg tre poeng fra møte med Spurs etter den tunge inngangen på året.

– Ja, Tottenham var en veldig, veldig viktig kamp i situasjonen vi var i, spesielt med tanke på tabellen.

Jeg er ikke den beste manageren i verden, men jeg er veldig god på å holde meg på sporet.Jürgen Klopp

Ikke stor avstand

Liverpool ligger nå på 5. plass på tabellen. Det er ett poeng opp til Tottenham og Arsenal på 3. og 4. plass, og tre poeng til Manchester City på 2. plass.

– Vi har ikke så stor avstand til de interessante plassene. Så det er bra. Hver seier kan endre stemningen. Men hvis du taper, må du bruke det til å bli mer grådig. Hvis du vinner må du holde deg grådig. Slik er livet til en profesjonell fotballspiller, sier han.

Neste kamp for Liverpool er møte med Leicester mandag 27. februar, før Arsenal kommer til Anfield 4. mars.

Holder seg på samme spor

– Januar var ikke noe vi trengte. Men det skjedde. Det var en erfaring, og en påminnelse. Alt er bra helt til det øyeblikket hvor det ikke er det lenger. Og så er det ikke bare «ikke bra lenger», det er så dårlig som det noen gang har vært, sier Klopp.

– Jeg kan forstå at folk føler det sånn, men det er ikke virkelig. Det er ikke sant. Sannheten er at vi alltid har en sjanse. Jeg har sagt det noen ganger før: Jeg er ikke den beste manageren i verden, men jeg er veldig god på å holde meg på sporet.

Innstillingen har mye å si

– I det meste av livet har jeg måttet kjempe for ting som ikke er så verdifulle, å holde seg i ligaen, prøve å overleve på et vis, spesielt som spiller. Livet var godt, men ikke fordi livet var bra, men fordi jeg ga livet sjansen til å være bra, selv da presset var høyt.

– Så la oss bruke den erfaringen vi fikk i år, la oss lære av det, og la oss være sterke etter alt dette. Fremtiden er fortsatt lys, mener han.

– Dette er et langsiktig prosjekt, men det betyr ikke at vi ikke er ambisiøse denne sesongen, sier Klopp i intervjuet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]