– Vi må selvsagt styrke stallen

Klopp innrømmer at det har vært perioder hvor en bredere stall kunne lønnet seg denne sesongen.

19. mai 2017 kl 10.15 Marius Rabben

– Jeg er veldig fornøyd med (den nåværende) stallen, slår Jürgen Klopp fast overfor klubbens nettsider.

Nedturen på nyåret kom da Liverpool manglet en profil som Sadio Mané, og Philippe Coutinho var på vei tilbake etter flere uker på sidelinja. I tillegg sjonglerte laget mellom Premier League, FA-cupen og ligacupen.

– Trodde vi hadde alt vi trengte

Manageren, som sier han antok stallen var bred nok, er sikker på at Liverpool ville hatt flere poeng nå om det ikke var for alle skadene på lite gunstige tidspunkter.

– Jeg vil ikke si at det var problemet eller noe, men slik har situasjonen vært. Vi har hatt en sesong uten europeisk fotball – ja, vi hadde tre turneringer, men det er vanlig – så jeg trodde utvilsomt at stallen var stor nok, og at vi hadde alt vi trengte.

– Det var for mange spillere som var skadet i samme periode, spesielt om de var skadet i januar, eller ikke involvert som Sadio. Det er en veldig intens periode. Det er ikke sånn at vi bare spiller og har akkurat samme fitnessnivå etter hver kamp. Vi er ikke maskiner.

– Så det var et problem, og å ha én spiller til gjennom den perioden, ja, det ville kanskje hjulpet. Men på andre tidspunkter, da alle var skadefrie i starten av sesongen, er jeg ikke så sikker på om det ville hjulpet spillerne til å utvikle seg på den måten de gjorde.

– Vrient å finne spillere som er bedre

Nå kommer Liverpool definitivt til å spille europacupfotball neste sesong. Spørsmålet før siste serierunde er om det blir Champions League eller Europaligaen.

Uansett skal Klopp og teamet hente inn forsterkninger i sommervinduet.

– Vi må selvsagt styrke stallen, og selvfølgelig må vi hente inn kvalitet, men det er vanskelig å finne bedre spillere enn det vi har, for disse er gode, sier tyskeren.

– Det er ikke sånn at det er en svakhet her, en svakhet der. Det er ikke sånn eksperter diskuterer det; de sier «han er ikke god nok, og han er ikke god nok». Men hvis de alltid dømmes i visse øyeblikk, hvordan fungerer utviklingen da?

Klopp påpeker at Liverpool kommer til å være et bedre lag neste sesong.

– Utvilsomt. Det er jobben som venter. Vi trenger flere spillere, selvsagt, for vi kommer med i Europa. Vi trenger en bredere stall, og det skal vi få.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]